Jó ötlet egy fiú és egy lány hullámos papagájt együtt tartani, vagy problémás (pl. Szaporodási ösztön)? Két külön ketrec jó, vagy egybe kell őket rakni?
Figyelt kérdés
A fiú már meg van pár éve.2018. szept. 25. 19:13
1/5 anonim válasza:
Az elején karantén az új madárnak, aztán mehetnek egybe. A tojásokat ki lehet venni tőlük mikor "idő van" így nem lesz felesleges szaporulat, illetve ilyenkor figyelni kell a megfelelő kalciumpótlásra. Igazából ennyi, semmi baj nem lenne belőle, nekem is voltak párban.
3/5 anonim válasza:
Első vagyok, hozzátenném, nálam nem volt tojás a hullámosoknál, csak a pintyeknél. Úgy hallottam, hullámoséknál az ösztönöz tojásrakásra, ha minél többen vannak. Előfordul, hogy kettesben neki sem állnak.
4/5 anonim válasza:
Nyugodtan rakhatod őket 1ketrecbe, a fiókák megelőzhetők. :)
5/5 anonim válasza:
Hullámos papagáj "irígységből" kezd el tényleg szaporodni. Korábbi hozzászóló is írta, hogy tömeg kell.
Legalább 3 madár.
Nálunk amíg 2en voltak nem volt tojás.
Vettünk egy 3.-at utána nekikezdtek.
Betettünk fészket is.
Szég lassan felgyűltek a madarak.
Ha nem ismerik egymást a madarak, akkor az elején lehet verni fogják egymást. Nálunk a nőstény verte a 2 hímet. De két hím békésen megvan egymás mellett, stresszmentesen, hosszú évekig. A nőstény viszont....
Ha viszont tényleg életképes lehet a tojás, akkor megelőző napokban furcsa pózokban, egymás hátán fogod látni őket, miközben fura hangokat adnak ki. Feltünő lesz. E nélkül, csak tojásrakó ösztöny van, de nem termékeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!