Hogyan vágjak galambot?
Ugyanúgy, mint a tyúkot. Persze a tyúk levágás is különböző módokon történhet, ezért jobb, ha utána olvasol.
Jó étvágyat! ;)
Szia!
Na, látod galambot még én se vágtam, viszont felcsigáztál, szóval megkérdezem mamámtól, hogy hogyan csinálták.
Mellesleg régebben ettem galamb pörköltet, tarhonyával, és az valami isteni finom volt...
Jó étvágyat hozzá!
Na, leírom, aztán lehet fújjolni, de ezt még a nagyapámtól tanultam és ez a leghumánusabb, ha étkezés céljából vágtok a fujjolók kedviért (ölök), akár ki akár mit is gondol. :(
Szóval, ki milyen kezes, attól függ a Galamb elhelyezése a kezünkben.
Rögtön meg kell jegyeznem, hogy a Galamb is élőlény és nem egy fa darab, ami csak úgy meg áll magától a kézben.
Én először is megnyugtatom, (megsimogatom, szolok hozzá, még meg is szoktam puszilni a (buksiját), mert tapasztalatból tudom, hogy a Galamb is megérzi ha bántani akarják, ez náluk is olyan, mint a legtöbb állatnál, érzik és kész. :(
Szóval ha jobb kezes az ember, akkor a galamb testét a balkézben tartva a hátára nyitott újjakkal ráfogunk, ezzel biztosítjuk a galamb szárnyát a testéhez.
A mutató és közép új közé helyezzük a galamb nyakát, majd a jobb kezünk mutató és középső újjal ugyan ezt tesszük, azaz a két kezünk szimmetrikusan egymással szemben magunk elé fogva és így tartva meg a Galambot, egy erőteljes és hírtelen rántással szét és eközben lefelé rántva, magunktól, szó szerint leszakítjuk a fejét a nyakáról. :,(,..
Nem szabad csavargatni a fejét semerre, mert az már kínzás és tovább tart és fölös fájdalommal jár neki. :(
Ui.
Panelben ezt nehéz kivitelezni, ha csak, nem akarunk festeni utána… :)
Jó étvágyat. ;)
Még annyi FONTOS dolgot megjegyeznék, hogy a galamb testét és a másik kezünkben tartott galamb nyakát a két ujjunkkal a szakítási művelet előtti másodpercben, erősen szorítsátok össze, mert ha nem, akkor a Galambnak csak a nyakáról a tollal együtt a bőrt szakítjátok, azaz rántjátok le… :,(,..
Ha így jártok, akkor haladéktalanul ismételjétek meg gyorsan a műveletet, hogy ne szenvedjen a fájdalomtól, ugyan is ez esetben, ha így jártok a galamb él, csak hogy olyan, mintha élve megnyúztátok volna a nyakáról a bőrt… :,(,..
Ezért fontos, hogy a kezünkben a szakítási pillanat előtt, szorosan zárjuk össze a nyakára helyezett két ujjunkat, hogy a szakítás pillanatában a Galamb feje, ne csússzon át a két ujjunk között, mert akkor, sajnos így járhatunk… :,(,..
Sajnos, kezdetben én is jártam így annak idején… :,(,..
Akkor végeztük jól a (vágást), ha a Galamb feje, teljesen leszakítva van a nyakáról. :,(,..
A csirke egészen más helyzet, a galambot így nem lehet vágni, mint a csirkét vagy kacsát, mert sokkal rövidebb a Galamb nyaka, így a Galamb kibújik könnyen a kezünk és ujjaink közül… :(
Nem beszélve, hogy tovább szenved és számunkra nézve is baleset veszélyes, mert könnyen az ujjunkba kerülhet, mert az állat ficánkol és menekülne, így hosszú az előzmények sora mire megtörténik a vágási művelet, és az állat még stresszesebb helyzetbe kerül… !:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!