Mivel tudnék etetni egy beteg galambot, és mit kezdjek vele?
Magokat, kenyeret, vizet adj neki szerintem. :) Gondolj bele, mi mindent megesznek, amikor etetik őket az utcán pl.! Ha a szárnya nem javul, esetleg elviheted orvoshoz, ha a szíveden viseled a gondját. :)
Írd majd meg, mi lett vele!
Azért vigyázz vele, sok ronda betegséget tud terjeszteni. Óvatosan a befogott galambokkal.
Magok jók, a kenyér is, kis vízbe áztatva még könnyebben le is megy a torkán, kis tálba vizet neki, az elég. Igazából bármit megesznek, még a húst is, szóval akár macskakaját is adhatnál neki, de bőven elég lesz a kis darabra vágott kenyér (ne legyen túl puha, csak ha nem hajlandó enni, és le kell nyomni a torkán). Ne etesd túl (a vadon befogott állatok hajlamosak addig enni, amíg adod a kaját), jobb, ha a doboza egy sarkába szórsz neki eleséget (akár egy kevés zöldet is tehetsz neki, én láttam már pitypanglevél-őrült galambokat is). És vigyázz magadra, nehogy elkapj valamit. :)
Törd ki a nyakát vagy vágd el a torkát!
Annyi van belőle!Sok betegséget terjeszd öld meg!
Apró magokkal, langyos puha kukoricával etesd. Kenyeret ne adj neki, maximum száraz lágyeleséget, mert begyhurutot kaphat! És persze minél előbb orvos.
(Amúgy nem akarlak elszomorítani, de egy törött szárnyú madárnak nincs sok esélye, főleg ha lógatja. Soha nem lesz képes újra (megfelelően) repülni, ha mégis sikerülne elengedni valami csoda folytán, az első ragadozó elkapja.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!