Találtam egy Balkáni gerle fiókat 1-2 hetes hogyan ettesem? Mit agyak neki?
Neveltem már ilyen fiókát, nem kell neki semmilyen kukac vagy féreg, ők magvakon élnek. Ha egy két hetes akkor még csak tokosodik maximum, ilyenkor még begytejre lenne szüksége, az enyém azért már tollasodott amikor találtam a földön. Tojássárgáját főve tudsz keverni főtt magokkal, ezt picit megtöröd és úgy adod neki a pépet kb naponta háromszor, nézed a begyét közben, amikor tele van abbahagyhatod az etetését, amikor látod hogy kiürült etetheted. Vizet többször is adj neki, ne legyen kemény a begye, inkább lágyabb tapintású.
Az enyém sokáig röpdében volt a kertben amikor elkezdett repülni tanulni, egy hónapot volt még ott, utána engedtem szabadon amikor biztosnak láttam a repülését és teljesen egyedül táplálkozott. Azóta is járnak vissza gerlék az udvarba a kirakott eleségre, kitudja, lehet közöttük van ő is valahol. :)
Mi nehany napos fiokat neveltunk fel. Buzadarabol + kukoricadarabol + nagyon aprora aprora darabolt fott tojasbol + tojashej porra torve, vizzel keverve: ebbol csinaltunk egy pepes, folyos jellegu kevereket, amit egy pici fecskendovel adagoltunk neki, naponta 3-4x. Naponta tobbszor, szinten fecskendovel adtunk neki vizet is. Lassan add neki fecskendovel a dolgokat, mert felre is nyelht.
Ahogy az elso is irja, nem szabad feszesre tomni a begyet, es kukacokat nem esznek.
Egyebkent ha van a kozeletekben allatkert, akkor erdemes megkerdezni, hogy befogadjak-e. Sajnos kesobb onalloan nem biztos, hogy kepes lesz tulelni a termeszetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!