Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Milyen madártoll lehet ez?

Milyen madártoll lehet ez?

Figyelt kérdés

Ma, mikor hazajöttem, akkor az udvaron találtam pár szép madártollat, de hogy ezek hogyan kerültek ide, azt nem tudom.

Kb 25-30 cm nagyok, sötétszürkék, és fehérpöttyök vannak rajta, de a toll szélénél elmosódnak ezek a pöttyök.

2010. márc. 27. 22:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Gyöngyös vagyis gyöngytyúk.
2010. márc. 27. 23:09
 12/14 anonim ***** válasza:
sztem galambtoll
2010. márc. 30. 17:24
 13/14 Kisszilva95 ***** válasza:
Gyöngytyúkra tippelek, de ha nem, nem rétihéját mondanék, hanem egerészölyvet. Bár az ugyanolyan ritka a város felett mint a rétihéja, de jobbat énsem tudok mondani, pedig nem is tudom hány féle toll van a gyűjteményemben!:)
2010. máj. 18. 20:35
 14/14 anonim válasza:
így utólag, pár évvel később, mondanám, hogy a pettyes rétihéja Európában nem honos ! Valamint, az általad linklet tollak gyöngytyúktollak. Egerészölyv is lehetett, de ha kifejezetten pöttyös volt, akkor inkább gyöngytyúk. Az egerészölyvön inkább csíkok, foltok vannak, nem kifejezetten pöttyök: [link]
2013. máj. 25. 01:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!