Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Síró bagolyfióka?

Síró bagolyfióka?

Figyelt kérdés
Az utcában van egy bagolyfióka aki már hetek óta sötétben órákon keresztül hangosan sír. gondolom az anyját hívja vagy ilyesmi. annyira idegesítő sipákoló hangja van, hogy alig lehet tőle aludni. csukott ablaknál meg meg lehet bent főni. mit lehet ezzel kezdeni? valami szakember van ilyenekre? körülbelül 2 hete sír vagy mi, kb. még mennyi idő mire olyan helyzetben lesz a madár, hogy ne bőgjön egyfolytában?
2014. jún. 9. 22:38
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Állatmentőket keress fel
2014. jún. 9. 22:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Ugyanez van nálunk is, de nem is egy, hanem több is van. Lakótelepen vagyunk, közvetlen az erkélyünk mellett sírnak de rettenetesen hangosan. Én azt olvastam, hogy az anyjukat hívják, mert éhesek, várják a kaját. Este 9-kor kezdik és reggelik ordítanak egy folytában, már egy hónapja tart. Tavaly nem volt ilyen, előszr el sem tudtuk képzelni mi az a vinnyogó hang. Nem tudom meddgig fog még tartani.
2014. jún. 9. 22:45
 3/9 A kérdező kommentje:
tudom milyen idegesítő, amikor aludni akarok nem bírok miatta, tőlünk kb 20-30 m-re lehet de így is nagyon hangos.
2014. jún. 9. 22:47
 4/9 anonim ***** válasza:
22:45 vagyok megint. Most is borzalmasan vinnyognak, annyira hangosan, tévét is alig halljuk tőlük. Pont az erkély melleti fán vannak szerintem, látni nem lehet őket, de hallani annál jobban. Egéyg éjjel ilyen keservesen sírnak.
2014. jún. 9. 22:49
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

az attól függ milyen bagoly,

itt a fülesbagoly jellemzői:

áprilisban kezdődik, de még májusban is tart,

A fészekaljában 4-6 fehér tojás található, amit március második felében vagy április elején rak le

Ezeken 27-28 napig kotlik a tojó,

A fiókák 2 hetes kora után a tojó is vadászik.

Háromhetesen hagyják el a fészket.

Bár még nem tudnak repülni, ugrándoznak, majd este hívó hangjukkal jelzik hollétüket.

Egy hónapos koruk után tudnak repülni és szüleik egész önállósodásukig etetik őket. Fiókái fészeklakók.

Fontos még megemlíteni, hogy a tojó az első tojás lerakását követően azonnal elkezdi a kotlást, így a fiókák között rendre egy napos korkülönbség van.

Szigorúan védett madár!!!!

szóval: a nálatok lévő fióka valszeg két hetes, szóval még kb két hétig fogjátok hallani a hangját.

2014. jún. 9. 22:49
 6/9 A kérdező kommentje:
szuper.. a szobából egyet hallok de ha kihajolok az ablakon 3at 4-et is hallok messzebbről szóval tele van velük minden.
2014. jún. 9. 23:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Én innen bentről a gép előtt ülve is hallom, nem kell kimennem az erkélyre sem, sőt csukott nyílászáróknál is simán hallom, nagyon sok van.
2014. jún. 9. 23:31
 8/9 anonim ***** válasza:

nem macskabagoly?

nálunk az van, rohadt idegsítő, de ott nem a kicsik vonyítanak, hanem a nagyok. valami rozsdás nyikorgásra hasonlít leginkább.

2014. jún. 11. 00:05
 9/9 A kérdező kommentje:
ennek nem nyikorgó hangja van hanem sípoló, mintha sikítana.
2014. jún. 11. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!