Milyen közepes méretű papagájt ajánlotok kezdőnek?
Ha több van, akkor könnyebben szelidülnek, tapasztalatból mondom, tenyésztem őket. Ha több madár van, több eséllyel vannak közte kiváncsibb természetűek, akik könnyebben szelidülnek (egy kis fürtösköles csodákra képes nimfáknál). De ajánlom még neked a kecskét, énekest, esetleg kis sándort. Nemtudom te mennyire ítéled el a kézzelnevelést, de nekem az elsőre 2 kézzel nevelt nimfám volt és aztán jött még egy pár de erről valószínűleg itt majd lebeszélnek, mert hogy viselkedés zavaros lesz a madár stb. Ez valamilyen szinten igaz is, de nagyon nem mindegy, hogy egy vagy több madár van e együtt. Kézzelneveltből egy egyedültartott madár nagyobb valószínűséggel lesz problémás, és sokszor annyira ragaszkodó, hogy szinte már levakarhatatlan, mert az embert tekinti fajtársának és párjának is. De 2 madárnál már más a helyztet ott fajtárssal van, így jobb esetben nem gondolja madát embernek, és a fajtársával foglalkozik, őt választja párjának, de emellett ugyanolyan szelíd ismarad stb.
És ez az "kezdők madara" milyen alapon a kezdőké? Egy nimfa papagáj, elél akár 20 évig is! Ha kezdő madár akkor egy év után "begyakorolsz" rajta, hogy vegyél egy nagyobbat? Vagy mi? És ezt nem kötöszködésből írtam, de már máshol is láttam egy párszor, hogy írták valakinek, hogy ne vegyen elsőre pl jákót, hanem kezdjen inkább egy nimfával vagy hullámossal. És ha "begyakorolt" rajta és jöhet a nagyobb madár? És akkor mi lesz a kisebbel? Elengedik? Vagy bezárják a kalitkájába és sohat többet nem engedik ki, néha szórnak elé egy kis magot és kész?
Hát azt hiszem az utolsónál jobban nem lehet ezt megfogalmazni.
Bár én a kezdő madártartást, mindig úgy értelmeztem, hogy legyen előbb egy hullámos pár és ha kitanultad rajta a dolgokat, szerezz be egy kicsit igényesebb párt. Természetesen én ezt tenyésztési célra értem, hogy kezdő madártartás. A kis huli pár is ugyanúgy megmarad, csak bővül az állomány pl egy rozellával.
A többi már csak irigység, hogy NE VEGYÉL JÁKÓT!! mert nem értesz hozzá. Ezt általában azok mondják, akik nem tehetik meg maguknak.
Amúgy meg láttam már hullámost is szarul tartva, úgyhogy ennyit a kezdőknek madarakról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!