Milyen kutyát ajánlotok nekem ami közepes termetű?
Szia!
Hobbi célra én egy menhelyi kutyust javasolnék, hálás kis jószágok, és így megmented egy kutya életét. Tessék, itt egy link, beállítottam neked, hogy közepes testű kutyákat mutasson: [link]
(Bár szerény véleményem szerint ugyanúgy jól tartható a nagytermetű is lakásban megfelelő mennyiségű mozgással.)
középuszkár.
Ők egyáltalán nem hullajtják a szőrüket,de a többi közepes testűt végiggondolom,szerintem a többi igen.
Idegbeteg hülye kifejezés,egyik kutya se lesz magától idegbeteg,de az uszkár kifejezetten nyugodt értelmes egy fajta,nekem 14 évig társam volt.
Az idegbetegsége csak és kizárólag a nevelésen, foglalkozáson múlik, egyik kutya sem születik idiótának. Szóval ha le tudnád írni, mennyit és hogyan tervezel foglalkozni vele, sokkal beljebb lennénk, mert ennyi alapján nagyjából a kutyafajták felét felsorolhatnánk, de azzal nem segítenénk, és valószínű 90%-kal rosszul járnál. Sokkal több szempontot kell figyelembe venni annál, mint hogy lakásban van-e a kutya vagy sem.
Egyébként nagy termetűnek sem kínzás a lakás, ha nem egy icipici lakásról és egy baromi nagy kutyáról beszélünk. Nem otthon kell lemozgatni. Ráadásul a kicsi kutyák sokszor nagyobb mozgásigénnyel rendelkeznek, mint a nagyobbak, csak ezt sokan elfelejtik, azt hiszik, hogy a méret egyenes arányban áll a hiperaktivitással, pedig dehogy :)
Viszont ha nincs igényed egy konkrét fajtára, akkor akár egy menhelyre is besétálhatsz, tökéletes és jól nevelt lakáskutyák tömkelege várja az örökbefogadókat :)
Nem tudni, hogy milyen géneket örököltek? Furcsa kifogás :) A keverékek általában egészségesebbek, mert biztosan nem szaporított, genetikai betegségekkel terhelt állatok, max. véletlenül jöhet ki rajtuk ilyesmi, de az meg a legjobb tenyésztőnél is előfordulhat. Nem rábeszélni akarlak, csak mondom :)
Még mindig nem derült ki mondjuk számomra, hogy miféle módon foglalkoznál a kutyával. Amit eddig leírtál, az minden kutyának alapvető igénye, még mindig nem lehet semmi specifikusat mondani.
Én azt javaslom, hogy olvasgass egy kicsit utána a kutyafajtáknak, lapozz végig néhány ilyen könyvet, weboldalt, és válaszd ki azokat, amik neked szimpatikusak, aztán keress fel egy-két tenyésztőt, akivel átbeszélitek, hogy megfelelne-e neked az adott fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!