Milyen kutyát ajánlotok nekem ezek az igények alapján? : Rövid, közepes sima szőrű, kb. térd comb magasságig érő és ne legyen agresszív. Hasonló mint a labrador, mert az jó kutya, de staffordshire terrier fajta ne legyen.
"nyugodt természetű, szófogadó, játékos, igényes és a mozgás igény mindegy"
Tehát számodra szinte mindegy milyen kutya, vagy még se ?
Te szerinted legyen "Hasonló mint a labrador, mert az jó kutya, de staffordshire terrier fajta ne legyen".
Úgy látom egyenlőre még nem tiszta mit szeretnél a kutyától, nagyából azért körbe tudod írni "Rövid, közepes sima szőrű, kb. térd comb magasságig érő". Agresszív lesz-e a kutya vagy sem, az rajtad áll. Arra viszont kiváncsi vagyok szerinted milyen egy igényes kutya az általad említett "Rövid, közepes sima szőrű, kb. térd comb magasságig érő " kategóriában?
"Nem akarom elkapkodni a kutya vásárlást, olyan kutyát akarok amilyen nekem való. :)"
Azt helyesen teszed, hogy nem kapkodod el a kiválasztást, viszont a kiválasztott kutyáról majd később derül ki neked való-e vagy sem. Akkor lehetsz ebben biztosabb, ha nem kölyök kutyát akarsz választani. Egy 2 évnél idősebbek között könnyebben találsz "nyugodt természetű, szófogadó, játékos" kutyát a menhelyen. Mennyire lesz szófogadó az is rajtad áll.
"szófogadó" -ez rajtad múlik,mert csak nevelése kérdése..
amúgy én is a goldent,vizslákat ajánlom, bár a vizsláknak nagyon sok a mozgásigénye..
esetleg egy menhelyi keverék azok között tuti találsz olyat ami minden igényedet kielégíti..
Amstaff is csak akkor agresszív ha nem foglalkoznak vele ,magyarán 0 nevelés..
egy jól nevelt amstaff nem agresszív!!!
nem ilyen kutyám van,csak ismerek párat,és azok nem agresszívak!!!
labrador is lehet agresszív, ha nincs nevelve vagy éppen egy selejtes példányt fogsz ki,csak általában a labikra a nyugodt természet a jellemző..ettől te kifoghatsz egy olyat példányt aki netán kicsit másabb mint az átlag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!