Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen nagytestű vagy legalább...

Milyen nagytestű vagy legalább közepes testű kiskutyust ajánlotok?

Figyelt kérdés
Szeretnénk 1 kiskutyát!(: Van egy 3éves kislány a családban szóval nagyon szelíd kutyust szeretnénk.Tudjuk hogy ez a neveléstől is függ,de azért legyen családbarát...én a golden retriverre gondoltam,de a berni pásztor is szóba jött,csak ott a sok szőrrel lenne a gond:/
2013. jún. 26. 21:11
 1/10 anonim válasza:
0%
Border collie? Könnyen nevelhető és az egyik legintelligensebb fajta. Csak sok a mozgásigénye.
2013. jún. 26. 21:17
 2/10 anonim ***** válasza:
A border nem az a családi kutya. A golden jó, mert hagyják magukat nyúzni. Természetesen ha meg van nevelve.
2013. jún. 26. 21:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kisgyerekes családba nem való hiperaktív kutya. Egy border collie (habár az egyik kedvenc fajtám)több foglalkozást igényelne, mint a szóban forgó kislány, és ez nem hinném, hogy hosszú távon előnyös lenne neki. A goldennél ideálisabb, családcentrikusabb kutyust viszont el sem tudnék képzelni, a bernivel nincsenek személyes tapasztalataim, de a golden nagyon gyengéden bánik a gyerekekkel, igazi nyúzható maci-kutya. Szóval én erre a fajtára voksolok.
2013. jún. 26. 21:28
 4/10 anonim ***** válasza:
A bordert semmiképp nem ajánlom. A golden jó, esetleg labrador, vizsla. Bernáthegyi?
2013. jún. 26. 21:30
 5/10 anonim ***** válasza:

3as!

Azért, ha lehet ne nyúzzák már a goldent se, mert abból is lehetnek gondok! Ki nem állhatom, mikor a kisgyereknek minden meg van engedve a kutyával szemben, aztán meg csodálkoznak, hogy megharapja a kutya, legyen az akár golden, akár más fajta...

2013. jún. 26. 21:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen én is a goldenre gondoltam.A vizslával van 1-2 rossz emlékem...azt annyira nem szeretném.Bernáthegyi kis korában aranyos meg minden de később már nyálas meg minden:| Labrador is jutott eszembe :)
2013. jún. 26. 21:35
 7/10 A kérdező kommentje:
Jó szerintem a "nyúzás" alatt nem szó szerint a jelentésre gondolt...és egyébként a kicsi a korához képest értelmes nem nyúzná...amúgy se egy nagy állat "fan" szóval nem nagyon fog vele foglalkozni!
2013. jún. 26. 21:37
 8/10 anonim ***** válasza:

5-ösnek

Én ezt szimplán gyerek kompatibilitásnak hívom. Egy gyerektől nem lehet elvárni, hogy ne nyúljon az állathoz, és nekem is feláll a hátamon a szőr attól, ha a gyerek mondjuk ráül a kutyára, mintha lovacskázna, és úgy a bordái közé sarkall, hogy a kutya egy ideig levegőt sem kap, és a szülők rá sem szólnak. De egy épeszű kisgyerek és egy jól nevelt kutya "játéka" nagyon édes, és veszélytelen. És feltéteztem, h a kérdező az odafigyelő szülő kategóriába tartozik, ebben az esetben a golden igenis bírja a nyúzást, sőt a mienk még élvezi is, le sem lehet vakarni a gyerekről.

2013. jún. 26. 21:38
 9/10 A kérdező kommentje:
én az egyik gyerek vagyok :D de anyukám nagyon szigorú ilyen szempontból és hamarabb szid le minket mint hogy végignézné hogy a tesóm megnyúzza.Meg én is rászólok azért mindenért a kicsire
2013. jún. 26. 21:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Golden Retriever, Labrador, Ír szetter, Skót juhászkutya, Újfundlandi, Shiba Inu, Óriás uszkár.
2013. jún. 26. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!