Naposcsibéről, h állapítom meg, h kakas vagy tyúk?
A napos csirkéről még nagyon nehéz megállapítani. Amikor már kezdenek tollasodni, és összehasonlítod őket, amelyiknek az "átlagnál" nagyobb a taréja és nagyobb a szakja (tudod, ott az álla, csőre alatt lelógó 2db. kis piros akármi), az lesz a finom kakas-pörkölt.
A napos-csirke esetében nagyon jó szemnek kell ahhoz lenni, hogy a 2-3 mm-es taréj közötti méretbeli eltérést valaki fel tudja mérni.
Azért, amikor mi még neveltünk napos-csibék, pihés korukban sohasem próbáltuk megállapítani, melyik lesz a tyúk és melyik a kakas.
Egyébként is amikor kb. 80 - 120 dekások, olyantájt kezdtük el vágni őket rántani, sütni stb. Akkor már pihék nemigen vannak rajtuk, csak vékonyan tollasodtak be. De akkorra már a tarajuk között is határozottan látszik a különbség. Mi is a kakasok rostálásval kezdtük, de amíg nem érnek vágó-korba, teljesen mindegy. Szerintem.
Frissen kikelt állapotban(felszáradva) is meg lehet a nemüket állapítani, a szárnyukon lévő tollsorból.ú
Ezen a videón 3:25-től mutatják, hogy hogyan.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!