Miért ver a kakas csak egy tyúkot a 10-ből?
Pár napja észre vettem, hogy a kakas kinézett magának egy tyúkot, amit folyamatosan ver. Szegény tyúk mindig el van bújva, most külön zártam, onnan meg menekülni akar.
A tojófészket is felforgatta. Szerintem csak éhes volt (mert a kajától elveri), és ott keresett magának ennivalót, de ez nem biztos. Mi baja lehet? Kotlani akar?
Ez amúgy körülbelül azóta van, hogy a múlt héten levágtuk az egyik kakast, mert kettő volt. Amelyiket levágtuk az volt a brutálisabb, az még a jelenlegi kakast is szekálta állandóan. Amúgy ez a mostani kakas nem normális... Éjjel is kukorékol folyamatosan. Ilyet még nem láttam...
A tyúkok részéről csak érdeklődést tapasztalok az áldozat tyúk iránt, de azok nem verik.
Ha csak etetésnél veri, akkor többfelé kell nekik enni adni. Ha betonozott a kifutójuk vagy épp nincs sár, akkor egyszerűen szórd a takarmányt a földre (ha szemes)! Ha egész nap cseszteti és nem tud menekülni akkor valamelyik leves, én a kakast javaslom. Az is lehet, hogy nem egy alom. Az pedig hogy éjjel kukorékol, teljesen normális! Nekem két kakasom van, elkezdik olyan éjjel kettő körül, majd beszállnak a szomszédok kakasai is. Félóránként rázendítenek kb. félórára, tehát egyfolytában megy az egész reggelig.
Üdv.
Köszönöm a válaszokat!
Most elkerítettem a tyúkot külön, hátha később megunja a kakas...
Ha nem, megy a tyúk a levesbe, ha folytatódik, akkor a kakas is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!