A japán tyúkot megéri megvenni kotlósnak?
(3 tyúk+1 kakas párosítás)
és azért szeretném tartani mert csibéket szeretnék nevelni és levágni a családunknak
A japi egy vadabb tipusú tyúkféle. Nagyon jó kotló akár 3szor is elkotlik egy évben, de vannak egyedek amelyik egyáltalán nem kotlik el. Tehát megfontolandó...
Viszont a japi kakas a nagy kakasokat leveri a tyúkokról és folyamatosan bántja a többi kakast.
A japán sokszor elbújik és titokban költi ki a kiscsirkéket. Ha későn veszed észre akár egy csirke se marad élve.
A japán tyúkot ha bezárható ott kell hagyni a saját fészkén, mivel más helyen alátett tojásokon gyakran nem űl el. A sajá fészkén viszont nyugodtan ott lehet hagyni akár szabadon mert jó kotló csak rövid ideig áll fel. Pro és kontra érveket írtam, remélem segítettem.
Megéri mert nagyon szaporák, sokszor kotlik meg egy évben, enyém is most nem rég keltette ki a kis csibéit, jelenleg egy külön kisebb ólat alakítottam ki nekik ahol a többi nem zavarja őket, a kotlás idején is ott volt, amikor nagyobbak lesznek a csibék ki engedem a többihez.
A másik japán tyúkom is megkotlott már tavaly kétszer is de 10 nap után otthagyta a tojásokat kihűlni.
A mostaninak csak 5 saját tojása volt, a többi más tyúktól van, 16 ot tettem alá abból 5 saját tyúktól van de más fajtából 6 ot meg a haverom adott mert neki nem győzi a kotlósa már. A 16 tojásból 13 maradt meg és 12 kiscsibe maradt élete, egyik sajnos elpusztult valamiért.
Szóval megéri a japán tyúk.
Ezen kívül van egy sima tyúkom azok is kotlanak de van amelyik cseszik rá, és van amelyik rendesen kotlott de akkor csak 5 fias tojást tudtam szerezni mert akkor még nem volt kakasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!