Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hol vágjam el a kakas, és a...

Blaiseboy kérdése:

Hol vágjam el a kakas, és a tyúk torkát, hogy jól kivérezzen?

Figyelt kérdés
Vágtam már le jószágot itthon, de valahogy nem jól csinálom szerintem. A kérdés arra irányul, hogy oldalt vágjam a nyakukat, vagy elől? Mert sokszor csak megfulladnak a kezeim között, de a vér meg alig folyik...

2013. febr. 16. 14:38
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
19%
Az megint más... De nem tervezek kirándulást a szavannára. De azért az embereknek nem kell feltétlen állatokat enni... Azért elég duván hangzik a kérdés "jól kivérezzen".
2013. febr. 18. 18:18
 22/32 anonim válasza:
41%
2013. febr. 18. 18:39
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
A húsfogyasztás inkább a devolúció motorja az emberek szempontjából!!!
2013. febr. 18. 19:08
 24/32 anonim ***** válasza:
72%
Csak tudnám mi baja van az állatvédőknek... Nemhogy örülnétek, hogy a kérdező saját maga nevelt, egészséges, boldog csirkét eszik, nem pedig nyomorùságos körülmények közt "felnőtt" (néhány hetes), tápozott, hormonozott nagyüzemit.
2013. febr. 18. 19:56
 25/32 anonim ***** válasza:
22%
Az a csirke, akit levágnak a legkevésbé sem lehet boldog! (mondjuk az lehet, hogy nem tudja, hogy milyen borzasztó sors vár rá). De ez tök brutális gondolat: lefejezni baltával, elvágni a torkát! Ki képes megölni szegény állatokat, csakhogy finomat falatozzon a húsából? :'(
2013. febr. 18. 21:49
 26/32 bamboochatheone ***** válasza:
100%
Én.
2013. febr. 19. 01:36
 27/32 anonim ***** válasza:

# 25/26

az indiánk mélységesen tisztelték az életet, a természetet, az állatokat; mégis leölék és megették az állatokat. a legjobban azonban úgy tisztelet hogy amit tudsz felhasználsz belőle, ahogy ők is tették, nem pedig kidobod a felét mert fújt....

és valóban egy háztáji csirke sokkal egészségesebb és "boldogabb" egészebb életet élt mint egy ipari üzemben született pipi valaha is fog. a kérdező így tiszteli az életet. a tyúk jóltartásával köszöni meg az életét, hogy ő húst ehet... más különben az a csirke meg se születne - vagy a felmenői se...

2013. febr. 19. 02:14
 28/32 A kérdező kommentje:

Nem tudom tényleg miért pörgetik itt túl magukat az állatvédők.

Van itthon baromfi, rendes nagy udvarral, szigetelt óllal. Minden nap friss vizet kapnak, a zöldségestől hordom nekik a zöldet télen is, meg a különböző ételmaradékokat egy iskolából, amit télen még egy kicsit meg is melegítek. A friss dara (kukorica, búza, napraforgó) alap, plusz ha van, akkor friss zöldek az udvarból. Úgyhogy nem hiszem, hogy olyan rosszul érzik magukat, ha 10 tyúk napi 6-7-8-9 tojást tojik télvíz idején.

Aztán én meg szeretném jól megenni, mert azért tartom, és a baromfinak is jobb, hogy nem a fiatalabbak nem verik őket. Illetve most azért lesz elvágva a tyúk nyaka, mert a kakas állandóan cseszteti, és véresre csipkedte. Minden reggel külön szedem, és etetem, meg külön zárom este. 1-1,5 alatt a helyzet nem változott, úgyhogy a vágás mellett döntöttem. Tehát levágok egy jól tojó, 1 éves tyúkot, magammal baszok ki, de szerintem kevésbé szenved, mintha a kakas meg a többi tyúk rákapna a vérre, és kitépkednék még a belét is (volt már példa ilyenre) ennek a szerencsétlennek.

De ha valaki idejön, és elmagyarázza a kakasnak, hogy ő domináns, nem kell a tyúkot verni, azt megköszönöm. Sőt vendégem egy tetszőlegesen választott ebédre is.

De addig menjetek és az olyan kérdéseknél trollkodjatok, ahol a kutyát (vagy bármilyen állatot) például a panelban tartják. Mert szerintem az az állatkínzás.

Mert bármilyen hihetetlen, de az állatnak nem feltétlen jó, ami az embernek. Hiába szeretitek a meleg kakaót a kandalló előtt kortyolgatni, ha lenne jegesmedvétek, meg pingvinetek, akkor azoknak is meleg kakaót adnátok a kandalló előtt?

2013. febr. 19. 08:05
 29/32 anonim ***** válasza:
62%

Azért az is kicsit túlzásnak számít, hogy a tyúkot le kell vágni. Nem kötelező kiirtani minden egyes példányt belőle.

De azt sem értem, hogy egyesek így ellenkeznek a levágásuk ellen.

Tigrist sem láttál még legelni, ugye?

Egyébként meg ha csak zöldséget eszel, akkor gondolj arra, hogy az is él(t).

Kedves vegák, kérlek ne egyétek meg a kajám kajáját!

2013. márc. 10. 12:21
 30/32 anonim ***** válasza:

'Kedves vegák! Ne egyétek meg a kajám kajáját.'

-.-' ennek aztán sok értelme volt, komolyan... XD Hü*e érvek...

2014. aug. 7. 15:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!