Hullámos papagájt szeretnék tartani. Mit kell róla tudnom?
07:25
Időnként úgymond kitör belőlem ez a stílus.
Az elmúlt másfél évben mióta tanítok nem egy emberrel találkoztam akinek hiába írtam normálisan,hiába írtam meg neki szépen hogy nem jó amit csinál egyszerűen nem érdekelte. Az ő fejében az volt/van hogy minden jó úgy ahogy van, amit csinál és az égvilágon semmi baja sincs a madarainak.
És csak ugyanazt tudom írni mint amit már A Fejnélküli Loúvasnak (és más embereknek) is írtam. És remélhetőleg te el is olvasod nem mint ő.
Idézem:
"Ezen kívül egy tucat ha nem több papagájtartó,tenyésztő ismerősöm akik német,angol,svéd,stb oldalakat olvas és mindennek utánanéz de csak a megbízható emberek oldalait és csak a megbízható szakirodalmakat olvassák. A legtöbbnek nagypapagája van akad ara és kakadu tartó is amiket inkább el se mondom mennyire bonyolult és időigényes úgy tartani hogy az a madaraknak is jó legyen (de ők mégis szakítanak rájuk időt arról már nem is beszélve hogy a kakadukhoz nagyon nem kis tudás kell mert nagyon kiszámíthatatlanok és nem olyan a szemük mint a többi fajé így nem látni mikor zoomolnak) már rengeteget áldoztak a madarakért sőt azt is megemlítem hogy többük lelkileg,agyilag sérül papagájokat fogad be legyen az jákó,kakadu vagy más és rehabilitálják őket. A tudásuk hatalmas és sokoldalú. Egy csomó olyan dologgal kapcsolatban is tudnak dolgokat amiknek ők maguk nem nagyon vesznek hasznát. Na tőlük tanulok én már több mint 5 éve.
Elmondhatatlanul sok dolgot tanultam már tőlük de még most se közelíti meg az én tudásom az övükét.
Szóval nem én okoskodom. Hanem te és a magyarok többsége ugyanis Magyarországon a papagáj tartás kultúrája (nem is beszélve azoknak a gyógyításáról) még nagyon gyerek cipőben jár mégis a magyar papagájtartók többsége azt hiszi mindent tud. Épp ezért nem lenne olyan nagy baj ha azok felé pillantanának az emberek akik már jártasabbak ebben a dologban pl. Amerika vagy Európa nyugati országai.
Mert az aki nem ragaszkodik annyira az ősrégi felfogáshoz a papagájtartással kapcsolatban és nem lusta más nyelvű normális oldalakat is olvasni rájön hogy a magyar oldalakon nincs semmi. Fele orbitális hülyeség a másik fele meg nagyon hiányos. Mert csak Magyarország tart itt a műanyag ülőrúdnál, a kis kalitkáknál, a tükörnél és társainál ugyanis külföldön pl. alap a természetes fa ülőrúd, sokkal kevesebb a kis kalitka, mondhatni alap a fa vagy fa és műanyag játékok pl. natur bőrre felfűzve és az ételkereső játékok se olyan hihetetlenül ismeretlenek,ritkák mint itt. Arról már nem is beszélve hogy itt hihetetlenül nagy luxusnak számít a papagájnak naponta gyümölcsöket,zöldségeket,tehéntúrót,kefirt,joghurtot,főtt barna rizst,rizottót és egyéb kismillió emberi kaját,egészséges emberi főtt kaját,stb adni míg külföldön/a normális helyeken ez is alap dolog de Magyarország még mindig ott tart hogy ne adj a papagájnak emberi kaját, jó neki a mag és elég ha pár hetente adsz neki valamilyen gyümölcsöt,stb."
Lehet, hogy holnap érkezik hozzám a madaram. Mire kell figyelnem vételkor? Mire figyeljek az első napokban?
(mégjobb lenne, ha privátban is válaszolnátok a kérdéseimre. Azt szeretném, ha a madaram a lehető legjobban érezné magát nálam, és hogy mindent meg tudjak neki adni, ami kell)
1-ő válaszoló vagyok.
Örülnék ha nem kapnék kioktatást üzenetben, csak mert őszinte vagyok.
Nekem nem egy madaram volt már, és a lányok mindig össze vissza martak, a fiúk viszont sose.. Szeretem őket csak ha tudom hogy milyenek akkor inkább nem választok madarat, viszont felelősségteljesen tartom őket gondozom vigyázok rá, ameddig élnek.
Ja, és nem betegek a madaraim, nincsenek lelki terrorban, meg semmi amit a kedves levélíróm írt. :D Szánalmas hogy név nélkül pofáztok, mintha ti rohadt tökéletesek lennétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!