Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hullámos papagájt szeretnék...

Hullámos papagájt szeretnék tartani. Mit kell róla tudnom?

Figyelt kérdés
Mik az igényei, mennyi idő kell, amíg megszokja az új környezetét, mit csinál éjszaka, milyen és mekkora kalitka kell neki, egyedül vagy párban, mennyire lehet kézhez szoktatni? stb.
2012. dec. 23. 14:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
27%

07:25

Időnként úgymond kitör belőlem ez a stílus.

Az elmúlt másfél évben mióta tanítok nem egy emberrel találkoztam akinek hiába írtam normálisan,hiába írtam meg neki szépen hogy nem jó amit csinál egyszerűen nem érdekelte. Az ő fejében az volt/van hogy minden jó úgy ahogy van, amit csinál és az égvilágon semmi baja sincs a madarainak.

És csak ugyanazt tudom írni mint amit már A Fejnélküli Loúvasnak (és más embereknek) is írtam. És remélhetőleg te el is olvasod nem mint ő.

Idézem:

"Ezen kívül egy tucat ha nem több papagájtartó,tenyésztő ismerősöm akik német,angol,svéd,stb oldalakat olvas és mindennek utánanéz de csak a megbízható emberek oldalait és csak a megbízható szakirodalmakat olvassák. A legtöbbnek nagypapagája van akad ara és kakadu tartó is amiket inkább el se mondom mennyire bonyolult és időigényes úgy tartani hogy az a madaraknak is jó legyen (de ők mégis szakítanak rájuk időt arról már nem is beszélve hogy a kakadukhoz nagyon nem kis tudás kell mert nagyon kiszámíthatatlanok és nem olyan a szemük mint a többi fajé így nem látni mikor zoomolnak) már rengeteget áldoztak a madarakért sőt azt is megemlítem hogy többük lelkileg,agyilag sérül papagájokat fogad be legyen az jákó,kakadu vagy más és rehabilitálják őket. A tudásuk hatalmas és sokoldalú. Egy csomó olyan dologgal kapcsolatban is tudnak dolgokat amiknek ők maguk nem nagyon vesznek hasznát. Na tőlük tanulok én már több mint 5 éve.

Elmondhatatlanul sok dolgot tanultam már tőlük de még most se közelíti meg az én tudásom az övükét.

Szóval nem én okoskodom. Hanem te és a magyarok többsége ugyanis Magyarországon a papagáj tartás kultúrája (nem is beszélve azoknak a gyógyításáról) még nagyon gyerek cipőben jár mégis a magyar papagájtartók többsége azt hiszi mindent tud. Épp ezért nem lenne olyan nagy baj ha azok felé pillantanának az emberek akik már jártasabbak ebben a dologban pl. Amerika vagy Európa nyugati országai.

Mert az aki nem ragaszkodik annyira az ősrégi felfogáshoz a papagájtartással kapcsolatban és nem lusta más nyelvű normális oldalakat is olvasni rájön hogy a magyar oldalakon nincs semmi. Fele orbitális hülyeség a másik fele meg nagyon hiányos. Mert csak Magyarország tart itt a műanyag ülőrúdnál, a kis kalitkáknál, a tükörnél és társainál ugyanis külföldön pl. alap a természetes fa ülőrúd, sokkal kevesebb a kis kalitka, mondhatni alap a fa vagy fa és műanyag játékok pl. natur bőrre felfűzve és az ételkereső játékok se olyan hihetetlenül ismeretlenek,ritkák mint itt. Arról már nem is beszélve hogy itt hihetetlenül nagy luxusnak számít a papagájnak naponta gyümölcsöket,zöldségeket,tehéntúrót,kefirt,joghurtot,főtt barna rizst,rizottót és egyéb kismillió emberi kaját,egészséges emberi főtt kaját,stb adni míg külföldön/a normális helyeken ez is alap dolog de Magyarország még mindig ott tart hogy ne adj a papagájnak emberi kaját, jó neki a mag és elég ha pár hetente adsz neki valamilyen gyümölcsöt,stb."

2012. dec. 26. 23:07
 12/14 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy holnap érkezik hozzám a madaram. Mire kell figyelnem vételkor? Mire figyeljek az első napokban?

(mégjobb lenne, ha privátban is válaszolnátok a kérdéseimre. Azt szeretném, ha a madaram a lehető legjobban érezné magát nálam, és hogy mindent meg tudjak neki adni, ami kell)

2012. dec. 26. 23:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Kb.két hét kell neki hogy megszokja a helyet.Éjszaka kusban marad ha sötét van ahogy fölkelsz neki áll lármázni.Párban tartsd őket,ha nem legyél vele egész nap!
2012. dec. 29. 08:33
 14/14 anonim ***** válasza:

1-ő válaszoló vagyok.

Örülnék ha nem kapnék kioktatást üzenetben, csak mert őszinte vagyok.

Nekem nem egy madaram volt már, és a lányok mindig össze vissza martak, a fiúk viszont sose.. Szeretem őket csak ha tudom hogy milyenek akkor inkább nem választok madarat, viszont felelősségteljesen tartom őket gondozom vigyázok rá, ameddig élnek.

Ja, és nem betegek a madaraim, nincsenek lelki terrorban, meg semmi amit a kedves levélíróm írt. :D Szánalmas hogy név nélkül pofáztok, mintha ti rohadt tökéletesek lennétek.

2013. jan. 2. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!