Hullámos papagájt szeretnék tartani. Mit kell róla tudnom?
Nekem is van kettő. Én egyáltalán nem ajánlom, megbántam. Rohadt hangosak mindent összeszarnak/szednek.
Éjszaka hál istennek csendbe van de konkrétan ez az egyetlen jó amit el tudok róluk mondani. A fiú nagyon kezes a lány viszont rettenetesen vad, és ez mindegyikre vonatkozik.
Az elsö válaszolónak nagyrészt igaza van, kivéve az utolsó mondatot, mert az, hogy melyik vad az papagájtól függ.
Nekünk volt 4 hullámosunk, egyszerre 2 mindig. Ha kettöt veszel, akkor nem fogod tudni kézhez szoktatni egyiket se, mert egymással lesznek elfoglalva, nem fognak rád figyelni.
Ha egyet veszel, akkor kézhez lehet szoktatni.
Amúgy nappal tényleg nagyon hangosak, sokszor már zavaróan. Elég nagy koszt is tudnak csinálni, de melyik nem?
Mi idönként ki is engedtük öket repülni a szobában, azt nagyon szeretik, de a kalitkában is elvannak egymással vagy a játékokkal, amit amúgy érdemes berakni párat, mint pl. tükör, csengö.
Éjszaka csendben vannak, mint a legtöbb madár. Mi le is takartuk öket alvásidöben.
Ha nem zavar, hogy napközben mondja a magáét és hogy takarítani kell, akkor nem lehet baj. Nekem még csak egy van, hamarosan lesz párja. Szép nagy kalitka kell, ahol tud repkedni, pár nap után megszokja az új helyét és ha egyedül van, jól szoktatható, de az egyéniségétől függ, hogy milyen könnyen tanul. Okos kis jószágok, de törődni kell velük napi több órát, főleg, ha egyedül vannak. Éjszaka alszik, a világosságtól függ, hogy mikor ébred. Le lehet takarni. Az enyém kézből eszik és kézre ül, válaszolgat, énekel velem. Egyedül is megvan,ha van hintája, létrája. Én tükröt, csengőt nem ajánlom egyedüli madárnak, mert viselkedészavara lehet tőle.
Megvan, hogy milyen ételeket adhatsz neki, nyilván cserélni kell a homokot, de nem nagy meló. Néha le kell mosni a kalitkát is, ki kell cserélni az ülőágakat, ami kizárólag megfelelő fa lehet és azért jobb, ha természetes, mert jobban edzi a lábát. Bármi kérdésed van, írj.
:'(
Már mióta írok ide mindennap és már mióta tanítom az embereket itt mindennap hogy hogyan is kell normálisan papagájt tartani és mégis az ilyen kérdéseknél csak szörnyülködöm miket olvasok.
14:49
Eltudom képzelni hogyan és milyen szeretettel(vagy inkább gyűlölettel) gondozod azokat a szegény hulikat ha így beszélsz róluk.
Egy papagáj tartása öröm és aki tényleg szívvel-lélekkel tart/tartott már papagáj tudja hogy milyen üres az élet/ház nélkülük. Így mivel szerinted rohadt hangosak és sokat koszolnak látszik hogy rohadtul nem vetted a fáradtságot hogy utánanézz a papagájtartásnak mert akkor előre tudtad volna milyenek,mi kell nekik és meg se vetted volna őket. Mert szinte biztos vagyok benne hogy szegények lelkileg biztos de valószínűleg agyilag és lehet fizikailag is sérültek(amiről te tehetsz). És igen egy(vagy kettő) ilyen sérült,nem kiegyensúlyozott papagájjal nem mindig jó élni.
Egy(vagy több) NORMÁLISAN tartott papagájra nem túlzás azt mondani hogy családtagokká válnak és nem nyűg,teher a tartásuk mint nálad/a te fejedben hanem öröm.
Ja és az én tojó hullámosom rendkívül szelíd.
15:09
Attól hogy ketten vannak simán meg lehet őket szelídíteni.
Nem időnként kell kiengedni őket hanem MINDEN egyes nap több órát mert SZÜKSÉGÜK van repülésre.
A tükör és a többi vacak ártalmas és teljesen felesleges mert NEM ILYEN dolgokra van szükségük.
18:20
Egy kiegyensúlyozott papagáj akinek megvan mindene, ki van elégítve minden szükséglete NEM hangos mert nincs miért hangoskodnia. 4 papagájom van megvan mindenük,ki van elégítve minden szükségletük ezért közel sem hangoskodnak annyit hogy az zavaró legyen.
Egy egyedüli papagájnál napi 4-6 óra foglalkozás a minimum.
19:27
Nem lehet fürdetőt adni nekik hanem KELL nekik hetente legalább kétszer fürdési lehetőség.
A madaraknak NEM! homok kell hanem kavicsok. A homokkal nem tudnak mit kezdeni sőt ha megeszik beleragadhat a begyükbe. A zúzájukba kavicsok kellenek. Így olyan madárhomokot kell választani amiben 1-2 mm-es kavicsok vannak és nem homok.
Hogyna, tanítgatod az embereket. Ez valóban nagyon jó...
Azt írtam, hogy napközben mondja a magáét... Egy szóval se mondtam, hogy hangos, neked értően kellene olvasni. Köszönöm a hosszú levelet OLVASS! OLVASS! ... linkekkel... Valóban nem hangos egy olyan papagáj, akivel foglalkoznak. Mondja a magáét = beszélget => erre én is elkezdek vele beszélni
Köszönöm, egyenlőre nem gondolom, hogy olyan rosszul tartanám, mert emberi határok között mindene megvan és a foglalkozásban sincs hiány. Van, amikor nem is igényli, mert éppen a saját esze találmányát hajtja végre...
Jaj, hát a legfontosabb. Dicséretes, hogy segíteni szeretnél az embereknek, de a sok NAGY betűvel, a stílusoddal olyan szinten kioktató vagy, hogy végigolvasni is nehéz a mondandód. Mintha az atyaúristen szavait közölnéd, mert remek papagájtartó vagy. Igen, kavicsos homok kell. Enyémnek nincs kedve sokszor mászkálni, a szükséges darabokat az ételébe keverve kapja. A földön fürödni nem szeret, kizárólag a magasban tartott edénykében. Nem minden nap kap, mert a kedvétől függ, hogy neki most pancsolhatnéka van vagy nincs.
Valóban szükség van napi reptetésre. Amíg azonban nem áll biztosan a kezemen, addig nem engedem ki a szobában, főleg nem a karácsonyi szezonban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!