Van 1 gondom. A papagájommal?
Kép van róla?
Kap hetente egyszer vagy kétszer fehérjét? Főtt bab, főtt lencse, főtt tojás, csíráztatott dolgok(magok de akár mungóbab,stb is),kevés nem agyon fűszerezett csirkemell húslevesből, quinoa(főve vagy nyersen),stb
És van állandó kalciumforrása? Csőrkoptató,szépia amit látod is hogy használ vagy úgy van összeállítva az étrendje hogy abból elég kalciumhoz jut vagy a napi gyümölcs,stb adagjába belereszelsz egy kevés szépiát,stb
Mindkettő hiánytünete lehet az hogy elkezdi enni(nem tépni) a tollait.
Nem veri ütemesen a szárnyát az oldalához,dobol a lábujjaival? Ha igen akkor kalciumhiányos(nem feltétlenül csinál ilyeneket ha kalciumhiányos de ha csinálja valószínűleg az).
Ezek a tünetek nem mindig,nem egyből jelentkeznek. Lehet már eddig is kalciumhiányos volt csak látható tünet nélkül. És az is lehet a többi is kalciumhiányos csak látható tünet nélkül.
Az oxálsav,foszfor(fontos a megfelelő kalcium-foszfor-(magnézium) arány) kiüti a kalciumot. Ha nincs a szervezetében D vitamin kisebb az esély a felszívódására.
Az 1-2 heti 30 percig főtt tojás az alap a költési időszakon kívül(fehérje és kalcium).
Csirkét én nem adok de ha jól tudom csak a csirkemell jó és abból is csak kevés 2 hetente vagy ritkábban.
Egy 3 napos Korvimin kúra is jót tenne neki(kalcium és D vitamin is sok mással együtt).
És naponta-kétnaponta egy kevés reszelt szépia/csőrkoptató a kajájába.
De figyelj rá hogy túlzásba se vidd mert a túladagolásnak is ugyanaz lehet a tünete mint a hiánynak.
"Két naponta kap vagy valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt, de megpróbálom a kalciumos javaslatot."
Ez szerintem túl kevés. Ha csak kétnaponta kapnak és akkor is csak egyféle dolgot akkor honnan jutnak hozzá a fontos dolgokhoz megfelelő mennyiségben? A magokban nincs benn minden. Ahhoz hogy megkapjanak minden fontos vitamint,stb naponta kéne több dolgot kapniuk a magokon kívül a ribizlitől kezdve a mangón,papayán át a málnáig,retekig,sütőtökig mindent változatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!