Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit tegyek a nimfa papagájomma...

Patrik1096 kérdése:

Mit tegyek a nimfa papagájommal, hogy szelíd legyen? Már karácsony óta meg van.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 10. 20:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szánj rá sok időt és türelmet. Beszél neki, szólítsd a nevén. Nem tudom a tied mekkora, én az enyémet egy éves korában kaptam, és olyan hülye volt, hogy féltünk tőle. Azóta eltelt két hónap és mostanra már szelíd mint egy kiscica :)

Lesd ki, hogy melyik gyümölcs a kedvenc falatja, és azt ne adj neki gyakran, vagy egyáltalán, hanem próbáld meg kézből adni neki.

De ne rögtön menj oda hozzá a kajával. Hanem először csak mutasd meg neki, ülj le vele szembe, és ha te is olyan dilis vagy mint én, akkor edd meg előtte :P Az enyém két hét után megelégelte, hogy a orra előtt eszem meg a banánt, és oda totyogott hozzám, és elvette a kezemből :)Pár nap után már meg is tudtam simózni.

Vagy ha ez nem zavarja, akkor minden nap kicsit közelebbről mutasd neki a kaját. De ha elkezd borzolni, vagy vergődni, csapkodni, akkor hagyd békén.

Sok sikert.

2012. ápr. 11. 13:35
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi szépen :) Ha tudtok még valamit,hogy hogyan,mint csináljam akkor írjatok légyszi!!!! most épp fontos lenne

!!!! Nagyon szereti a ricát akkor válogassam ki a kajájából és anélkül adjam neki????? és egy idő után próbáljam adni neki a kezemből?????

2012. ápr. 11. 21:40
 3/11 A kérdező kommentje:
Még annyit,hogy kb. mekkora legyen a kalitkája(ketrece)???!!! (hosszúság,szélesség,magasság).
2012. ápr. 11. 21:48
 4/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok :)

Igen, próbáld meg. Nálunk nagyon bejött ez a módszer. Aztán mikor már hagyta magát meg simizni, akkor próbáltam kézbe venni. Na először volt egy kis csipkedés, karmolás és hiszti, de két nap után azt is hagyta. Ha már hagyja magát simizni akkor vakargasd a feje két oldalát, ahol a "füle" van. Az enyém imádja. Behunyja a szemét, és tisztára olyan fejet vág mintha mosolyogna :)

Viszont nincsen ketrece. Anyukám csinált neki egy amolyan madárház félét ahova estére elvonulhat. Aztán ha nem figyelünk a szennyesből kiszedi a zoknikat, bugyikat, és abból csinál fészket... :D de napközben szabadon mászkál és borzolja a kedélyeket, vagy a kutyusom kosarában alszik. Vagy fogja magát és elbújik a jó isten tudja hova, majd mikor nem figyelünk elő jön és ellopja a kaját amit kint hagyunk... Szóval egy földre szállt angyalka :D

2012. ápr. 12. 12:51
 5/11 anonim ***** válasza:

Na megint én szóróm az észt :)

Ha minden áron ketrecben szeretnéd tartani, akkor ha egyedül van, egy 1m hosszú 50-60 cm széles és 80 cm magas ketrec totálisan jó, persze a napi röptetés mellett :) Remélem tudtam segíteni, és végre megszelídül a te angyalkád is :P

2012. ápr. 12. 12:54
 6/11 anonim ***** válasza:

ma 12:51

Ez azért nincs teljesen jól így.

Nem kéne ennyit megengednetek neki és nem kéne felügyelet nélkül hagynotok fél percre se. Rengeteg olyan dolog van egy házban amitől mérgezést kaphat vagy meghalhat vagy észrevétlenül károsítja a szerveit.

[link]

2012. ápr. 12. 22:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Nyugi kedves utolsó, ez nem minden napos dolog :) És nyilván nem szalonnát viszi el, hanem a gyümölcsöt. Főleg a banánt :) Az almát meg oda adja valakinek és akkor ketten kell enni.

Egy átlagos napja abból áll, hogy lekecmereg a fészkéből reggel 6kor. Végig járja a házat, mindenkit felébreszt. Nálam rikácsol az ajtó előtt. Aztán fürdik a tálkájában. Közös családi reggeli. Utána délig alszik a kutyusom mellett. Felkel.

Elveszi a gyümölcs adagját. És akkor játszani kell. Van egy rongy labdája, azt kell dobni és vagy röptében elkapja, vagy szalad utána :D

Viszont ahhoz képest, hogy egy éves koráig cigányoknál volt(kilakoltatták őket, és a nyár közepén szomszédságunkban hagyták őt is, meg a három kutyájukat és a nem tudom hány macskát), egy akkora kalitkában, ami egy hullámosnak is szűk... szerintem teljesen rendben van :)

Kijön a cicussal, a kutyuval de még a tengeri malacokkal is :) Még szocializálódik, de jó úton van :)

2012. ápr. 12. 23:54
 8/11 A kérdező kommentje:
meg kérdezhetem,hogy hánázalékban fog sikerülni a fürtösköles???????????
2012. ápr. 13. 13:07
 9/11 A kérdező kommentje:
Am te mióta meg van az ANGYALKÁD :) AZÓTA SZABADON VAN??????
2012. ápr. 13. 21:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Jaj basszus csak most láttam a kérdésed :)

Nos a fürtös kölest nem tudom, ha az a kedvence akkor biztosan... de már jó idő eltelt a kérdéstől, hogy álltok?

Különben meg az én angyalkám, pár hétig a kalitkában volt, nyitott ajtó mellett, de nem jött ki, csak meg akarta enni az embereket, aztán kijött a kalitka tetejére és onnan osztotta az észt :)

2012. jún. 4. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!