Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mitől pusztulhatott el a...

Mitől pusztulhatott el a gyurgyalag?

Figyelt kérdés

Van egy homokbánya a határban ahová rendszeresen kijártunk a barátaimmal, de amikor ma kimentünk 3 gyurgyalagot találtunk, kettőt elpusztulva, egyet pedig félholtan.

Mi lehet az oka, hogy egyszerre pusztultak el? /a lövés, állattámadás oka ki van zárva, mert az egyik madár a fészekben volt/

2012. júl. 28. 10:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
2013. jún. 1. 18:37
 12/21 anonim ***** válasza:

Ez a fő oka a méhpusztulásnak:

[link]

2013. jún. 1. 19:54
 13/21 anonim ***** válasza:

És ettől:

[link]

2013. jún. 1. 19:59
 14/21 szabóméhészet ***** válasza:

Egy méhésztárs hozzászólása,aki már évek óta tehetetlenül szemléli a gyurgyalagok károkozását:

Én ilyen tudományosan nem értek és akarok érteni ,de azt tudom hogy már most ott kajálnak nálam.Nem a környéken repkednek, hanem közvetlenül a méhesemnél lévő tisztásomon mennek, utazó magasság átlag 2.5 m.És nem zavarja öket a jelenlétem.A többi meg a környező fákról figyeli az eseményeket.

A szolidágos helyemet már lecseréltem pont ezen ok miatt.

2013. jún. 2. 16:45
 15/21 szabóméhészet ***** válasza:

"Egyes méhészek pedig jobban teszik, ha hallgatnak, mert ők terjesztik az özöngyom és kiírthatatlan selyemkórót és hirdetik az eladó magját. Kb. ennyire környezet- és természettudotosak."

A kedves hozzászóló keveri a selyemkórót a facéliával.Ez utóbbi takarmánynövény magja van méhészek által hirdetve,illetve több vetőmagcég foglalkozik vele Győr-Sopron megyében.

A kedves hozzászóló nem tudom életében tett e annyit a környezetvédelemért hogy akár csak 1db akácfát,hársfát,bálványfát,csörgőfát elültetett-e,de biztosithatom hogy azok a buta méhészek alap érdeküknek tekintik hogy minél több virágzó növényt,főleg fát telepitsenek.

2013. jún. 2. 16:49
 16/21 Platypus ***** válasza:
Az akácfa ás a bálványfa környezetvédelmi szempontból rendkívül káros invazív növények. A csörgőfa is tájidegen, de ez legalább nem özönfaj. Szóval ha ezeket telepíted, akkor a hazai ökoszisztémát károsítod. Inkább ne legyél rá büszke.
2013. jún. 3. 06:24
 17/21 szabóméhészet ***** válasza:

Aki az akác ellen érvel,az legyenszives irtsa ki a krumplit,a kukoricát,a paprikát és a többi tájidegen fajt.

Más fórumon már ki lett tárgyalva,hogy a mai magukat "környezetvédőknek" titulálóknak lenne mit tanulni a 200 évvel ezelőtt élt akkori mérnököktől stb.

Az akác telepitésére az első rendelet az 1816-os Bécsi Hadikincstár által kiadott rendelet,illetve az 1928-as Fásitási törvény mely ELŐIRTA az akác telepitését.

Én a régi embereket ebből a szempontból sokkal de sokkal okosabb embereknek tartom mint az összes mai diplomás,környezetvédelmi megmondóembert.

Lenne mit a régiektől tanulni a maiaknak.

2013. jún. 3. 11:11
 18/21 anonim ***** válasza:
A "Régi emberek" akkora károkat okoztak a nagyarányú és másfél évszázadon át tartó lecsapolásokkal a Kárpát-medencében, hogy ma pl. a Duna-Tisza közén olyan mélyre süllyedt a talajvíz, hogy kialakult a magyar sivatag. A 18-ik században a Balatont szántóföldekké akarták alakítani, teljesen le akarták azt is csapolni, a 19-ik században újra eltervezték, szerencsére nem volt rá pénz. Az 1950-es években a Hanságot tették tönkre a több szántóföldért, a példákat hosszan lehetne sorolni. A lecsapolással a flóra és a fauna is súlyosan károsodott. Talán te is a sztálini "Igázzuk le a természetet" célra gondoltál? Az Aral-tó kiszáradt, a szűzföldeken se sikerült sokáig gyapotot termeszteni, az egésznek a vége ökológiai katasztrófa lett. Hát ennyit a "Régiek bölcsességéről".
2013. jún. 4. 00:04
 19/21 szabóméhészet ***** válasza:

úgy látom értetlen emberekkel nincs sok értelme vitatkozni.

időközben a méhésztárs nem várt segitséget kapott a gyurgyalagok elleni küzdelemben. a méhese közelében héják bukkantak fel és elkaptak már pár kártevőt.

talán ez is lenne a megoldás,a ragadozómadarak védelme,szaporitása a gyurgyalag ellen.

2013. jún. 4. 16:52
 20/21 szabóméhészet ***** válasza:

Egy másik fórumról:

"jun.4-én este 22 órakor Életem a királynőért... című filmet fogják vetíteni a Da Vinci Learninq csatornán.Nagyon jó felvételek vannak benne, érdemes megnézni."

"Én csak megnéztem.Nagyon jó felvételek vannak rajta.Többekközött lefotózták hogyan kapja el a gyurgyalag a méhet.Az alkotók szerint egy gyurgyalag egy nap akár 500db méhet is elfogyaszthat."

500méh!!!! naponta!!!! számoljunk: egy termelőcsalád 50-60ezer méhből áll.ha egy méhesre rászabadul egy 50 fős madárka csapat,akkor 50x500 azaz 25ezer méhet irtanak ki naponta!!!! az heti 175ezer azaz 3 komplett termelőcsalád!!!!

egy termelőcsalád 40ezer forint!!!! meg a kiesett haszon,egy család évente termel 40-50kg mézet,1000forint a felvásárlási ár az annyi mint 3x40 az 120kgx1000: 120ezer forint!!!!

a kár heti 3 család esetén: 240ezer forint!!!!!

tisztelt ornitológusok,ki lehet nyitni a pénztárcát!

2013. jún. 5. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!