Házigalambot lehet tartani háziállatnak?
Múlt héten találtunk egy galambfiókát, kiesett a fészekből. Nem hittem volna, hogy túléli itt nálunk, de már majdnem egy hete itt van, nő mint a gomba, és nagyon jól érzi magát. Ha jövök haza, csipogva rázza a szárnyait, alig várja, hogy a tenyerembe vegyem. Annyira aranyos. Úgy indult, hogy ha megnő, és megtanul normálisan enni (magvakat) meg repülni, akkor kitesszük. De addi még el fog telne pár hét, és addigra már nagyon hidegre fog fordulni az idő, úgy meg hogy tegyem ki? Nem beszélve arról, hogy még ha fel is találja magát, kint van egy vizslánk meg macskánk is, és tuti rövid időn belül elkapnák őt. Viszony azt olvastam, hogy a galamb mindig ott fog ólálkodni a gazdája körül, aki felnevelte.
Hát gondoltam, megtartom. Csak nem tudom, lehet-e galambot (nagyobb) kalitkában tartani, társ nélkül. Azt is olvastam egy oldalon, hogy a galambok imádnak repülni, ezért néha reptetni is kell őket. De ha elengedem, nem fog nagyon messzire menni?
Utolsó kérdésre válaszolnék
Nagyszüleimnek is voltak galambjaik (igaz hogy nyáron és nem télen) a tyúkolba szerelt egy nagyobb kalitkaféleséget. Abba pár napig (vagy hétig?) tartotta őket bezárva, majd időnként kinyitotta az ajtót, és repkedhettek. Vannak macskáink és kutyáink, de nem bántották, és a galambok néha jó messze elrepültek, néha pedig csak a szomszéd háztetőre. De mindig visszajöttek, pedig nem itt nőttek fel.
hát, most ott tartok, hogy ha akarnám se tudnám kirakni:D
tud repülni, de ha eldobom, mindig a fejemre akar szállnixD Szóval el van így bent. Nincs kalitkája, a párkányon szokott ülni meg mászkálni, de csak akkor repül, ha valamit nagyon akar. Enni meg nem akar még magától. Vagyis csipeget, de mindig kirepül a szájából a kaja, nem tudom hogy csináljaxD Imádom, csak így nem tudom, mi lesz velexD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!