Szeretnék háziállatnak valamilyen rágcsálót! Szerintetek melyiket válasszam?
Én is ezzel a problémával küzdök.
A nyuszi tényleg édes, de azt tudom, hogy nagyon sok szőr jön belőle:(
Én olyasmin is gondolkozok, mint a csincsilla, degu. Nem akarok nagyon kicsit, és szeretném minden nap kiengedni a lakásban.
Szóval én is várom a tippeket:)
Időm az van bőven, pénzem annál kevésbé. Nézegettem a csíkos mókust is, de az már drága.
A deguról mi a véleményetek?
A degu aranyos, csak sok törődés kell a kézhez szoktatásukhoz. Nem igényel sok pénzt és takarítást.
A nyuszinak szerintem nem hullik a szőre, nálunk legalábbis egyáltalán nem jellemző. Könnyű etetni, csak az oltást kell jobban megfizetni, első hónapban kettőt kell kapni, melynek darabja 2700 és 4200Ft között mozog. De őt elengedheted a lakásban, ott szaladgálhat körülötted egész nap, míg a degut nem ajánlatos magára hagyni szabadon, sőt még kézben is necces, mert nagyon könnyen bebújik valahova és megrágcsál mindent. Ő főleg ketrecbe való, a nyuszi viszont szabadon jobb.
Szerintem szíriai aranyhörcsög. Az a legcukibb! És nem kerül sok pénzbe a tartása sem.
Nekem pont most lesznek majd eladó hörcsögeim, csak még nagyon picikék. Tehát majd ha megélik a 4 hetes kort akkor eladásra kerülnek. Közülük 1-et tartok majd meg. Jelenleg 3 naposak. Ha esetleg majd érdekel, írj emailt!
Rágcsálók közül nekem volt aranyhörcsögöm, degum és nyuszim (ő jelenleg is velem van).
Aranyhörcsögöm nagyon bújós volt, akkor még tanultam, folyton a vállamon ült tanulás közben, aranyos volt, nagyon szerettem :)
Degujaim jó fejek voltak, nagyokat lehetett rajtuk nevetni.. Pláne akkor, amikor egy nála 1,5x nagyobb kiflidarabbal megpróbált felugrani hozzám az ágyra és csak a kiflit láttam fel-le emelkedni :D Ő egyik nagyon szelíd volt, volt hogy simán elaludt velem a takaró alatt, a másik nem volt ennyire kezes.
És hát a nyuszi.. Valóban vannak gondok a szőrével (az enyém iszonyatosan vedlik szinte egész évben), de a legtöbb ismerősömé évente 2x vedlik, mint ahogy az normális is. Nagyon szeretem, hozzá ragaszkodom az eddigi rágcsálóim közül a legjobban, hihetetlenül tüneményes, jópofa kis jószág :) Nálunk a lakás felében szabadon járhat-kelhet, nyúlbiztossá tettük a lakást és emelett szobatiszta.
Szóval én a nyuszit ajánlom :)
De! Hozzáteszem, ha egy nyuszit jól és megfelelően akarsz tartani, az első fél évben ez kb. 50eFt kiadást jelent (ketrec, oltások, ivartalanítás, stb.)
szíriai aranyhörcsög mellett döntöttem.
mi a véleményetek a Noé bárkája állatkereskedésről Árkádban Pesten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!