Honnan tudom hogy milyen nemű a papagájom? Két papagájt nehezebb megszelídíteni mint egyet?
A hímeknek kék az orruk feletti viaszhártya, a nőstényeknek meg vagy kék kis fehér folttal az orrlyukak körül (a hímnél nincs folt, egyszínű az egész), vagy barnás-rozsdás színű. És a nőstények feje laposabb.
De ha még fiatal, akkor változhat a viaszhártya színe, szóval pár hónaposan még nem lehet megmondani teljes biztonsággal, milyen nemű. Laikusnak legalábbis nem.
Ha fiú a papagáj akkor kék a viaszhártyája és nincs az orrlyukak körül fehér körvonal. Ha lány, akkor rózsaszínes vagy barnás színű a viaszhártya és mindenképp van fehér körvonal közvetlenül az orrlyukak körül.
Két papagájt ugyanolyan könnyű megszelíditeni mint egyet. Nekem 3 papagájom van és mindegyik ugyanolyan könnyen megszelídült.
Én most kínlódok.
A szomszéd egyke papagáját megszelidítettem (fürtössel etettem kezemből)
De a mi 4 papagájunkkal nem megy ilyen könnyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!