Hogy kell egy galambkoponyát kikészíteni?
sziasztok!
kicsit szokatlan kérdés tudom,de számomra fontos.
Pár napja egy barátommal találtunk egy galambtetemet,elhoztuk a fejét. Körülbelül olyan 4-5 hónapos hulla lehet/lehetett,már nem szállták a legyek,már nem volt férges,nincs rajta hús,csak a megszürkült,papírszerű bőr,esetleg porcok,egyéb ilyesmik a fejen belül. esetleg valakinek van valami tuti tippje/ötlete/praktikája,hogy hogyan tudnám biztonságosan kikészíteni,hogy a maradék szürkés bőr is lejöjjön,és csak tisztán a csont maradjon? Én arra gondoltam,vagy kiáztatom fertőtlenítős vízben(mint a korábbiakban a szarvaskoponyáim)vagy tábortűz felett egy edénybe mártva,madzagra ráfűzve kifőzöm,de ez lehet hogy egy ilyen apró csontnál nem a legjobb ötlet. Szóval ha valakinek van erre egy jó ötlete,nagyon szívesen elolvasom! ;)
a válaszokat előre is köszönöm,trollok pedig kíméljenek! :S
Ha rám írsz privátban, akkor össze tudlak kötni egy gyerekkori barátommal, aki foglalkozik (főleg madár) csontpreparálással, saját kiállítása is van hobbiból, versenyeken is részt vesz. Ő biztos tudna segíteni.
Itt egy interjú vele: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!