Miért másznak a ketrecen belül a hullámos papagájaim éjjel?
Van két 3 éves hullámos papagájom, mindketten hímek.
Egy tágas kalitkában / ketrecben vannak a házban, a ketrec ajtaja napközben nyitva van, hogy tudjanak röpködni mindenfele.
Az én szobámban vannak, éjjelre bezárom őket. De abban a minutumban hogy lekapcsolom az utolsó égő lámpát, máris mászni kezdenek a ketrecen belül. Megállás nélkül zörögnek és képesek 30 percen át a ketrecben mászni amíg meg nem unják.
Van egy kis zseblámpa az éjjeliszekrényemen, ha azzal világítok nekik kicsit akkor visszaülnek az ülőkéjükre.
Egyébként alapból nincs korom sötét a szobában ugyanis a nappaliból jövő fény beszűrödik a szobámba tehát akkora fény van hogy még pont lehessen látni, de aludni is.
Fiatalabb korukban nem csinálták ezt, tavaly kezdték.
Ez természetes nekik? Arra is gondoltam hogy energikusak lehetnek de egésznap velük vagyok és röpködnek a házban. Miért csinálják?
1es, nem tudom nem zavar különösebben csak féltem hogy nyugalmatlanok lehetnek vagy valami zavarja őket
2es, köszönöm akkor szerencsére nincs semmi baj
Esetleg takard le őket egy takaróval. Nálunk a díszmadarak mindig le voltak takarva.
Nálam a mentett süldő cinkefiókák mászkáltak fektetés után, néha 1.5 óráig tartott egy fektetés😱 amíg lenyugodtak és elaludtak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!