Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ilyenkor mit lehet tenni?

Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Először is tudom, lehet nem jó kategóriába írom a kérdésemet. Viszont a következő ami aggaszt: Van egy 6 hónapos 3kg-os máltai selyemkutyám, akivel elég sűrűn vagyunk kint az udvaron (erdős részen élünk) illetve az elöttünk lévő réten. A héten a szokásos udvari játékunk során észrevettem, hogy már nagyon feltűnően ólálkodik körülöttünk egy sas vagy valami ahhoz hasonló madár, bár nem vagyok biztos benne hogy az, mert valamivel kisebb. Egyre lejjebb és lejjebb szállt. Én ijedtségemben inkább bementem a házba a kiskutyámmal, mert féltem hogy elragadja, annyi ilyet hallani. Az előbb is kint tartózkodtunk, épphogy csak egy gyors pisire szaladtunk ki, de megjelent az a madár és már olyan magasságban repült felénk mint én vagyok!!!! Hát nem kellett több azonnal szaladtam be a kutyával. Nos, a kérdésem a következő lenne.. Kiszemelte volna magának a kutyát? Mennyire kell tartanom, hogy sérülést tud neki okozni, netalántán el is ragadja? Vagy ez hülyeség? Kérlek nyugtassatok meg valamivel, mert nagyon aggódom hogy már ilyen közel is lemerészkedik a madár! (Én véleményem szerint vagy sas, vagy ölyv lehet) Tényleg képes lehet felkapni? Vagy csak én gondolom túl? Tudok ez ellen valamit tenni? A válaszokat előre is köszönöm! :)

jan. 26. 17:29
 1/3 anonim ***** válasza:
26%
Simán felkap egy 3 kilós állatot. A félelmed teljesen jogos.
jan. 26. 17:39
 2/3 anonim ***** válasza:

A sas és az ölyv mérete között lényeges a különbség, de ez a kérdés szempontjából mellékes.

A ragadozómadaraknak minden lehet zsákmány, amivel elbírnak, és egy mini méretű kutya akár az ölyvnek is (a sas jóval nagyobb állatra is veszélyes lehet)

Annyit tudsz tenni, ha ilyen helyen élsz, hogy nem hagyod a kutyát egyedül, tőled távol bóklászni, mert az nem jellemző, hogy az ember közvetlen közelében lecsapnak, de ha nincs ott az ember, a háziállat is lehet zsákmány.

Sok évvel ezelőtt tőlünk a gólya vitt el naposcsibéket a kotlós közeléből, amit távolról láttunk is, de messze voltunk ahhoz, hogy közbe tudjunk avatkozni.

jan. 26. 18:37
 3/3 anonim ***** válasza:
41%

Sas nem megy az ember közelébe. Héja/kánya(inkább nyáron) lehet max de azok sem kutyára mennek, mert egyik sem több kb 1.5kg-nál.

Sztem kamu amit írsz v vmit félreértelmezel.

Amúgy 6 hósan már 3kg? Nem sok az egy kicsit?

Tartsd pórázon ha félted és menj el pszichológushoz.

jan. 27. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!