Nálunk nagyon sok van. Az elmúlt 10-15 évben teljesen elleptek egyes városrészeket.
Nagy koszt hagynak maguk után. Ráadásul elég okosak is, simán kinyitják a kukákat, aztán minden szétszórnak. És persze tele van minden ürülékkel. Nagyon undorító.
Fura, hogy a természetben meg kevés van. Valahogy át kéne őket telepíteni.
Ne bántsátok a varjakat! Igen intelligens állatok. Én kedvelem őket. Már több diószezonban is megfigyeltem, ahogy felveszi a csőrébe a diót, felrepül vele magasra, majd az aszfalt fölött ledobja, hogy törjön szét. Bámulatos! Szerintem okosabbak jónáhány embernél!
Lehet, hogy sokhelyre beköltöznek a városokba és odapiszkítanak, de erről az emberek tehetnek, mert elfogy szegény varjaknak (és sok más állatfajnak is) az életterük!
A vetési varjú azért védett, mert nagyon lecsökkent az állományszáma.
A dolmányos varjú nem védett. Azért költözött be az emberi településekre, mert ott könnyebben jut élelemhez, és mivel mindenevő, nem is válogat. Ezért pedig elsősorban az emberi szemetelés, hanyagság a felelős.
Pl,
A meggyet eszik a fáról, ősszel a szőlőt,
Frissen vetett kukoricát is kiszedik ...
Jóvan, eszik valamennyit, de közel sem annyit, mint a seregély.
A seregélycsapatok okoznak nagy kárt a cseresznye- és szőlőtermésben. Amennyit a varjak megesznek, az aligha tekinthető kárnak.
Btw nem falusi vagyok (bár igaz, négy falusi nagyszülőm volt), csak értek a madarakhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!