Elkezdtem keltetni házityúk tojásokat. segítetek :) ?
sziasztok!
vettem tojásokat, és egy keltetőgépet. de miközben rakosgattam a tojásokat, már rengeteg kérdés merült fel bennem.
1. ha egy kakas megtermékenyíti a tyúkot, akkor kb menyi tojás lesz fias?
2. meg lehet e állapítani embrió korban hogy hím vagy nőstény?
3. ha a kelési időben tükörtojást eszek az trágárság?
4. nálunk gyakran van áramkimaradás, ha kb. 6-7 óráig nem megy a keltetőgép lesz valami bajuk?
Hol vetted a tojást? Honnan tudod, hogy megtermékenyített tyúktól van?
Hol élsz, hogy ilyen gyakran nincs áram?
Erről a tojás lesz fias baromságról akadj már le.
A tojás termékeny vagy nem, de nem fias! A macska a kutya lehet fias, a tojás nem!
Mellesleg ahogy az előző kérdésedre is itt is azt a választ kapod, hogy mikor a kakas párosodik a tyúkkal utána 3-5 nap amíg megtermékenyített tojást rak a tyúk. Ha bolti tojás, azonnal felejtsd el.
6-7 óra áramszünettel pedig esélytelen, főleg ha az rendszeres.
Ha keltetési időben meg tojást eszel, akkor azt eszel. Gondolom húst is eszel majd amíg az esetleges csirkék nőnek.
De amúgy jogos a kérdés. Ukrajnában élsz ennyi áramszünettel?
Azért kérdeztem, hogy honnan van a tojás, mert ha a bolt polcáról leemelted, akkor esélytelen, hogy abból valaha is lesz valami lény.
Ha pedig a szomszéd nénitől vetted, aki kilopta a tyúkjai alól, akkor még van rá némi esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!