Kaptam 20 db kicsi fürjet pár hete, 3 hét után elkezdtek elhullani, mi lehet az oka?
Mostmár némelyik akkora, mint másfél teniszlabda, szépen fejlődnek, éjszaka állandó 20fok, nappal 25-28körül van nekik.
Néhány napja várattlanul reggelre 2 elpusztult, aztán ma reggelre 3, látszólag minden előjel nélkül.
Most éppen haldoklik 2, az egyik már csak gubbaszt, a másik olyan mintha lebénult volna és csak hátrafele tud totyogni, mi lehet ez?
Nekem ez pestisnek tűnik!
Vizsgáltasd meg az egész állományt újra.
Az orvos meg is vizsgálta őket, vett mintát tőlük? Mert kéne, különben honnan tudja, hogy nincs semmi bajuk.
Mennyi idősen kaptad őket? Mert pestis ellen általában csibekorban vakcináznak, bár fürjeknél lehet, hogy nem.
És mivel eteted őket?
Sajnos itt a falunkban a "lógyógyász" ennyi, ránézésre meg kézrátétellel gyógyítja azt ami disznónál kisebb...
Annyit meg nem ér számomra, hogy 50km-t buszozzak velük állatkorházba... akitől kaptuk, neki már a teljes állománya elhullott, de ezek azt 2 héttel túlélték.
Hát kb 1m×1m egyikoldalán lyukacsos ládában vannak, tetején ráccsal letakarva. Mindezt jobb híjan a nappaliban, úgyhogy napi 2x takarítva voltak. Huzatmentes, nappal napos, de nem égetően, éjszaka sötét helység...
Az első 2 hétben volt nekik belógatva egy 60wattos izzó, de már nem nagyon igényelték ezért kivettem, inkább csak szétszéledtek tőle, neten azt olvastam, hogy olyankor melegük van.
Naponta 2x takarítottam őket, párom pedig kb 3 naponta teljesen kifertőtlenítette a ládájukat.
Szóval mondhatni, luxus körülmények ahhoz képest sokan hogy tartanakbitt állatot.
Indító tápot kaptak/kapnak
Meg vízet, kamillateát, almaecetes vízet, ezt mindet egyszerre, aztán válogathatnak.
Egyébként tegnao nézegettem őket este, virgoncak voltak, látszólag semmi bajuk, reggelre csak 9en maradtak 4 elpusztult újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!