Van 10 fürjünk, és elkezdték bántani az egyiket. Szétválasztottuk a "bántalmazottat", amíg összeszedte magát. Most hogy tegyük vissza a többihez?
Biztos tojó és nem kakas?
A kakasok szokták egymást ennyire gyilkolni.
Meg ha túl kicsi helyen vannak vagy nincsenek megfelelően tartva, akkor a nagy sztressz miatt bántják egymást.
Amíg fennáll az ok addig mindig bántani fogják egymást.
A visszaengedést úgy kellene, hogy előszőr külön rakd a többitől, de lássák és hallják egymást, a helyükön belül leválasztasz egy kis részt modjuk csibehálóval így nem férnek egymásmoz. Így hagyod pár hétig, hogy szokják egymást majd le lehet bontani a csibehálót.
De amíg nincs megszüntetve a bántás oka addig ez újra és újra meg fog történni.
Mekkora helyen vannak?
Mindenki verte? Milyen nemű fürj verte?
A trauma miatt biztos nem tojik, de remélhetőleg nem tört benne össze a tojás.
Nálam egyszer egy kakas verekedett, üldözött egy tojót, de nagyon ritkán.
Viszont a tyúkoknál ez a pecking order komoly dolog ezek szerint. Ha nincs hova meneküljön, biztos megverik mégegyszer.
Sajnos nem tudom mit lehetne tenni.
Ha teljesen felgyógyul és nyoma sem lesz rajta a sérülésnek, akkor meg lehet próbálni éjszaka betenni amikor alszanak, hogy ne napközben lássák, hogy "idegen" érkezett közéjük. Ha akkor is támadják folyamatosan, akkor sajnos el kell keríteni vagy be kell vinni a házba.
Az is jó lehet. Valamelyik kisebb testűt, aki a csapatban alacsonyabb "rangot" tölt be.
Mikor a fürjem párja elpusztult, majdnem belehalt, de utána napi több órát foglalkoztam vele, hordozgattam magammal autóval, nagyon-nagyon szelíd volt, de az meg nagyon ideőigényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!