Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogy tudok itthon kikelteni...

Hogy tudok itthon kikelteni egy tojást?

Figyelt kérdés

Van egy olyan házifeladatom a hétre, hogy otthon kell kikeltenem egy tojást, de semmit nem mondott el a tanár, csak azt, hogy ránk bízza a feladatot, oké én megszerzem a tojást(olyat amiben kiscsibe van)de nem tudom, hoygan tarthatom házilag olyan melegbe, hogy tényleg kikeljen.

Aztán tanulmányoznunk kell a fejlődését két hónapon át, de nem tudom hogy kelhet ki.

Kérlek segítsetek.

Ui:Nem tudom, hogy adhat ilyen hülye, feladatot egy egyetemi professzor:S, bár már gondolkodtam egyszer egy szobacsibébe:)

2010. szept. 8. 13:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
ne haragudj de ilyen feladatot egy tanár sem kérhet. főleg nem azt h tanulmányozd a fejlődését, és ha valakink a szülei ezt nem tolerálják vagy ninbcsennek egy csibére brendezkedve? valaki magyarázza el annak a professzornak mert ezekszerint annyi esze sincs mint egy tyúknak jelen esetben csibének.
2010. szept. 8. 13:59
 12/25 anonim ***** válasza:
nem tudom elképzelni, hogy egy tanár ilyen hülyeséget kérjen. csak nem a GYK olvasóit akartad vizsgáztatni ezzel a kérdéssel? :D
2010. szept. 8. 14:21
 13/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat:)

A tojásért holnap megyek:)Eddíg a mamája ült rajta, ma 14 napos:), kicsit félek, hogy mi lesz, de majdcsak megoldom.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat főleg az elsőt:)

Nem nem akartam tesztelni senkit sem, én vagyok a legjobban kiakadva miatta, de hát ez van:S h*lye és készXD

Nem szeretném megfőzni, de szeretném melegen tartani, a lámpát ma beszereztem és egy hőszigetelt üveges falú pici "dobozkát" is amin van egy kis ajtó meg a tetje is nyitható.

A lámpa pedig azt mondta a csaj, hogy valami tekerő izén kell beállítani a helyiség(doboz)nagyságát és a kívánt hőfokot:) Nem gondoltam volna, hogy ilyen értelmetlen dolgokra fogok el***ni 17.000-ft-ot:S

Ha van még valami hasznos tippetek kérlek osszátok meg velem:)

Köszönöm mégegyszer:)

2010. szept. 8. 20:20
 14/25 anonim ***** válasza:
Hasznos tipp..hagyd a kotlós alatt a tojást..akkor biztosan ki fog kelni a csirke..így sajnos nem sok esélyed lesz,és belefog fúlni szegényke a tojásba.Ha kikel utána még tanulmányozhatod a fejlődését!
2010. szept. 9. 14:15
 15/25 eszo ***** válasza:

szia!

nagyon szívesen a tanácsokat! :-)

Remélem sikerülni fog, bár a legjobb tényleg az lenne ha a kotlósmama keltené ki..

nem kevés pénzt áldoztál rá!

majd jelentkezz, hogyan alakult! kíváncsi vagyok!

Sok sikert!

2010. szept. 9. 14:20
 16/25 A kérdező kommentje:

Hááááááhááááááhááááááááá:DXD

Csak nevetni tudok magamon, mert feleslegesen bas***am ki ennyi pénzt, mivel kiderült, hogy a tojás 19 napos amit kaptam:D

Részben boldog vagyok, mert kikelt a kismanó:), de azt a pénzt költhettem volna másra is:D

SZóval kb öt órát töltött csak a dobozkában és elkezdett kopácsolni.Kinyitottam a dobozt és figyeltem, de nem segítettem neki, mert féltem, hogy baja lesz:)

Egyszer csak sikerült neki kitörnie a tojáshéjat. Onnantól kezdve kb 20 perc volt mire kihámozta magát:)És sipákol mint valami harcicsirkeXD

De nagyon édes, kis törpilla. Honnan tudom ilyen idős korában a nemét?És mit javasoltak, hogy nevezzem él?:D

Hülye kérdés volt, de szeretném elnevezni, mert meg fogom tartani:)

Most itt alszik az ágyamon:DNagyon cuki, és olyan hangosan szuszog:D:D

Kis pejehes pipi:)

A harmadik kérdés, hogy hol altassam, mert egyedül az ó helyén nem hajlandó, csak ha magam mellé veszek és beledörgöli a kis fejét a kezembe:)

LÉgyszi gyors válaszokat, hogy alhat e velem az ágyban, vagy sem?

2010. szept. 9. 19:11
 17/25 anonim ***** válasza:
én nem aludnék a pelyhes pipivel, mert félnék hogy agyonnyomom álmomban! sztem aludjon csak a helyén, max tedd az ágy mellé a földre, vagy éjjeliszekrényre.
2010. szept. 9. 19:41
 18/25 A kérdező kommentje:

Igen, azt hiszem ezt fogom tenni, max beteszem mellé a kezem:)

Köszönöm:)

2010. szept. 9. 20:40
 19/25 A kérdező kommentje:

Túléltük:D bár egész éjjel csipogott:D

A dobozban aludt, betettem mellé a kezem, de én nem túl sokat tudtam:D

Folyton éhes, vagy nemtudom, de mindíg "sipákol" és ha megetetem egy időre abbahagyja, amúgy a néni akitől vettem, azt mondta, hogy adhatok neki párizsit, vagy ilyeneket.

Hát azt adok neki, meg főztem egy nagyon pici borsót és abból adtam neki 2 szemet meg egy csipetnyi párizsit:)

Enyi elég, vagy többet, esetleg mást adjak enni?

2010. szept. 10. 12:06
 20/25 A kérdező kommentje:

Helyzetjelentés:)

A csibém kislány és Korina királylány a neve:D XD

Annyira cuki:)

Egy csirke nem igazán való szobába, de azthiszem nagyon megérte, hogy bevállaltam ezt a csibeprojectet:d

Köszönöm a hasznos válaszokat:)

Most naplót vezetünk a fejlődéséről:) minden eggyes milliméter változásáról írok:D

Már órára is bevittem egyszer és kiderült, hogy 12 emberből, akik bevállalták, egyedül az én csibém maradt meg:(

Mondjuk mind elrontották, valaki a kikelésben segített, valaki kutyakajával etette, valaki meg nem tartotta elég melegen:S

De ha ti nem lennétek az én Korim se lenne itt:)

Szóval ezúton is köszönöm szépen:)

Ui:A szobacsibe folyton éhes és csipog:D

2010. szept. 16. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!