Hogy tudok itthon kikelteni egy tojást?
Van egy olyan házifeladatom a hétre, hogy otthon kell kikeltenem egy tojást, de semmit nem mondott el a tanár, csak azt, hogy ránk bízza a feladatot, oké én megszerzem a tojást(olyat amiben kiscsibe van)de nem tudom, hoygan tarthatom házilag olyan melegbe, hogy tényleg kikeljen.
Aztán tanulmányoznunk kell a fejlődését két hónapon át, de nem tudom hogy kelhet ki.
Kérlek segítsetek.
Ui:Nem tudom, hogy adhat ilyen hülye, feladatot egy egyetemi professzor:S, bár már gondolkodtam egyszer egy szobacsibébe:)
hát az én szüleim foglalkoznak kiscsibe keltetésével..nekik van erre egy speckó gépük...
A tényeg, hogy állandó 36 C körüli hőmérsékletet kell biztosítani neki..van egy ötletem, de nem biztos, hogy beválik.
keresned kéne vmi fém kicsi edényt, amibe beleteszed a tojást.az aljába kell engedni egy kicsi vizet..csak egy fél mm-t.
legjobban szerintem lámpával tudnád melegíteni..legjobb lenne vmi sötétebb piros fénnyel..
de azért ez elég költséges..
ha jól emléxem, akkor 21 napra kelnek ki.
Nem értem én sem a tanárodat..anyuák júliusban keltettek utoljára, mert azt mondták, hogy az ezután keltek már nem élik túl a telet..bár ha szobában tartod:-))
nyugodtan írj, ha van még vmi kérdésed!
"keresned kéne vmi fém kicsi edényt, amibe beleteszed a tojást.az aljába kell engedni egy kicsi vizet..csak egy fél mm-t. "
Ha meg akarod főzni szegény pipikét...
Bélelj ki egy dobozt vattával, vagy valamivel.
Tedd bele a tojást.
Világítsd meg lámpával, de ellenőrizd a hőmérsékletét.
Gyakran kellene forgatni.
Ja!!
Ha látod, hogy épp kel ki és kopogtatja a héjjat bellülrős, SEMMIKÉPP SE SEGÍTS NEKI KIJÖNNI!
MAJD MEGOLDJA.
ÉN TAVALY ÍGY VESZTETTEM EL EGYIK GALAMBOMAT.
hehe:-) nem megfőzéshez írtam..csak a fém edény jobban tartja a meleget!
plussz mindenképp kell víz alá..a vattás megoldásnál+papírdoboznál hogyan tesz vizet alá?!
nem tudom miért kell egyszerre belekötni a másikba!!
nem tudom pontosan mihez kell a víz, de apumék mindig tettek bele..talán a páratartalom miatt!
de őszintén szólva elég kicsi esélyt látok rá, hogy ezt a keltetést meg lehet így csinálni..mondom, nekik komoly gépük van hozzá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!