Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Papagájokat ilyenkor ki lehet...

Papagájokat ilyenkor ki lehet tenni?

Figyelt kérdés

Most készült nekik egy kinti házikó, szigetelt faházról van szó.

Eddig úgy voltak hogy egy mellékhelyiségbe napközben nyitott ajtó mellett

tavasszal kerültek ki, estére ajtót becsuktuk

Ha én ki teszem őket most új helyükre nem lesz bajuk a közelgő hidegtől? Van nekik fennt odú is abba szoktak aludni.

2020. szept. 26. 08:50
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
61%

De a TE papagájaid ugye nem voltak az elmúlt időszakban kinn a hóban??? Hanem benn voltak egy félig zárt, éjszakára zárt helyiségben, és eddig az éjszakák sem voltak túl hidegek.

Nem olyan a tollazatuk most, hogy kitehesd őket.

Egy kuvaszt sem b*szhatsz ki a kertbe a januárban, ha egész ősszel a nappali szőnyegén aludt. Nem azért, mert genetikailag, alkatilag a fajta alapvetően nem alkalmas rá, hanem azért, mert az adott példány nem tudott felkészülni a hirtelen változó körülményekre.

2020. szept. 26. 09:45
 12/31 anonim ***** válasza:

javítom -20 fokban Alaszkában

Bár volt talán egyszer kétszer -10-en x fok Magyarországon

2020. szept. 26. 09:46
 13/31 anonim ***** válasza:
75%
2020. szept. 26. 09:46
 14/31 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy az én madaraim a -hóba lesznek?
2020. szept. 26. 09:48
 15/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm 13as ott a válasz
2020. szept. 26. 09:48
 16/31 anonim ***** válasza:
37%
A tollazatuk nem alkalmas ilyesmire. Nem vízálló. A preen mirigyéből származó tollak csak kondicionáló funkciója van, a preen olaj reagál a napfényre, amivel a D-vitamint tudja felvenni a napfényből.
2020. szept. 26. 09:50
 17/31 anonim ***** válasza:
0%
1, 3 vagyok.Olvassátok el amit 13 linkelt.Nem tudtam...
2020. szept. 26. 09:55
 18/31 anonim ***** válasza:
84%

A cikkből lényeges információ, hogy számos faj, tehát nem mindegyik, igen él a magas hegyekbe, ez is igaz, de írtam, hogy az általad látott papagájok fajtájára voltam kíváncsi, amire nem válaszoltál. A trópusi papagájok között van néhány fajta és egyed ami a hegyekbe vándorol. De csak néhány fajta, és néhány egyed aminek a genetikája alkalmas, magyarán akklimatizálódott. Az általad tartott papagájok fajtáját sem írtad le. Te nem akklimatizáltad őket, szóval nem értem a kérdésed sem, hogy miért nem egyértelmű számodra a mi válaszunk.

Csak ezt idézném az általad linkelt cikkből:

"Egy fűtött helyen tartott papagájt nem lehet hirtelen kivinni a hidegbe, mert azt nem tudja elviselni."

Az most mindegy hogy nyáron nem fűtött helyiségben voltak, magyarán bent vannak tartva, ergo a téli tollukat sem vedlették. Ahhoz fokozatosság kell hogy bírják a hideget.

2020. szept. 26. 09:56
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

És az sem mindegy hogy vannak táplálva azok a papagájok, mert ha nem kapja meg a számára szükségeset, akkor a vedlési folyamat nagyon lassú, vagy nem fog úgy sikerülni a vedlés, ahogy kellene.

Ez nem ilyen egyszerű mint ahogy te gondolod. A te opciód állatkínzás lenne nekik jobbik esetben.

2020. szept. 26. 10:00
 20/31 A kérdező kommentje:
Jó én nem vitatkozok, tavasszal lettek ki téve, törlöm a kérdést, köszönöm az okoskodást
2020. szept. 26. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!