Vannak itt olyanok, akik régóta kettesben éltek EGY cicàjukkal, nagyon szoros a kapcsolatuk, ês hozzàjuk került egy új cica? Hülye kérdés, de.
17 éve van velem a cicàm, ő volt az első nekem, azóta lett 2 éve egy befogadott, de ő kinti cica, az egy kicsit így màs, bàr akkor is nehéz volt nekem valahol befogadni őt a szívembe. Az idős cicàmmal nagyon bensőséges a kapcsolatunk. Most lehet, hogy egy pici kerülne ide, de ő màr bentre, így attól félek, hogy valahol megvàltozna a naggyal a kapcsolatom..Hülye kérdés tudom, de még lehet "osztani" a szeretetet?Azt is tudom, hogy talàn màr nem sok évünk van hàtra a naggyal, és nem akarom tőle elvenni a figyelmet...
A kinti cicàhoz, ha kimegyek, őt szeretgetem meg, akkor nincsen lekiismeretfurdalàsom, hiszen a bentit nem tudnàm olyankor.
Előre is köszönöm!
15 éves volt a macsekom, amikor kukáztam egy kiscicát.
Nálunk semmi baj nem volt a naggyal, a kicsi fújt rá sokat. Ugyanolyan volt vele a kapcsolatom mint azelőtt, ő nekem az a tipikus szívcsücsök állatka volt.
Meg lehet osztani a szeretetet. :)
Amúgy sem igénylik 0-24 a foglalkozást, mert leginkább alszanak. :D
Ket cicám van. Az egyiket 4 évesen kaptam (nőstény) a másik (kandúr) kiskorában került hozzám rá 1,5 hónapra a nagycicus után úgyhogy úgy igazán meg a nagyot sem szoktam meg és jött a kicsi úgyhogy nagy különbséget nem éreztem. A nagy eleinte fújt a kicsire meg emelte rá a lábát, de hamar megszoktak egymást.
Most a nagy 7, a kicsi 3 éves, de olyan érthetetlen a kapcsolatuk. Mármint van, hogy a kicsi raszokik a nagyra és harapdalja a nyakanal a nagy meg ordít ami nagyon ilyeszto, de van, hogy haverok és nyalogatjak egymást. Van, hogy a kicsi kezdeményez, de van fordítva is (mármint a vitát). Ettől függetlenül nagyon szeretem mindkettőt és általában jól elvannak egymás társaságában.
Ha egy új cicusrol lenne szó akkor a körülményeim miatt nem tudnek egy új cicát befogadni, de ha lenne lehetosegem az tény, hogy félteném a két cicám egészséget és rosszul esne megosztani a szeretem 3 cica közt (lehet önző vagyok). De idővel lehet, hogy olyan szoros kapcsolat alakulna ki az új cica és köztem, hogy nem tudnám öt soha többé elengedni és egyformán szeretném mindhármat. Sosem voltam olyan és nem is tudnék olyat tenni, hogy különbséget tegyek köztük hiszen ha 3 gyereked van őket is egyformán szereted. Eleinte mindenkinek nehéz lenne és igen lennének félelmeim ami normális, de ha egy cicus élete tőlem függ akkor biztos nem lenne szívem hagyni sorsára szegény állatot. Igen tudom, hogy ezek mind bonyolult/összetett dolgok, de semmi sem lehetetlen!:) Ez tőled és az érzéseidtol is függ.
Úgy próbáld osszeszoktatni őket, hogy cseréld a jatekaikat vagy bármit amin rajta van a másik cica szagmintaja és nézd meg hogyan reagálnak. Fontos a fokozatosság. Ne siettesd a dolgokat. Meglatod minden rendben lesz!:)
Majd írj, hogy mi van veletek, de addig is minden jót és szorítok nektek!:)
Üdv!
Köszönöm, ez kedves tőled.:)
Közben az idős cicàmnak vérvétel kellett, mert étvàgytalan volt, hasmenése volt, és sajnos kiderült, hogy a veséjével van gond...:( Nem tudom, így màr kicsit megvàltozott az összeszoktatàs dolog..Holnap megyünk megbeszélni a dokival a dolgokat, tàpvàltàs, gyógyszerek, meg ilyenek. Gondoltam, megkérdezem a dokit, mennyire tanàcsolja ilyenkor az összeszoktatást "erőltetni", de nem tudom, mennyire jó most ennek kitenni a nagyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!