Kölyök cicák rászoktatása a száraztápra, hogyan?
Március 15-én született kiscicák nem hajlandóak megenni a száraztápot.
Illetve az egyik eszik pár szemet belőle, de felőlük ott lehetne előttük 1 hétig is, akkor sem nyúlnának hozzá többet. (Persze mindennap teszek frisset, nem hagyom előttük ettől független)
Eddig 3 féle tápot próbáltam:
Sanabelle Kitten
Whiskas Junior (lazacos izű)
Hill's Science Plan Kitten Healthy Development tonhal
Egyiket sem hajlandóak enni, legalábbis 2-3 szemnél többet nem.
Persze ettől függetlenük éhesek, nyávognak, mert várják a "finom alutasakos" cuccokat.
Abból teljesen mindegy milyet adok nekik, bármelyiket megeszik.
Szoktak kapni húst, csirkét, nyulat... sertést nem, hogy ha már a tápot nem képesek enni, ne csak az alutasakosokon éljenek.
Próbáltam már belekevern tasakosba, rafkós módon kihagyják a tápszemeket, nem eszik meg.
Próbáltam simán beáztatva, úgy hozzá sem szagolnak.
Nem az én hibám sajnos, hogy nem eszik, alapjáraton az előző gazdi alutasakosokkal és konzervvel etette őket, így baromi nehéz a dolgom.
Igazából megcsinálhatnám azt, hogy elmegyek dolgozni, hazajövök délután 16 órára és kiteszem a tápot, hogy ha éhes egyen, de nem esznek... Azt meg nem akarom, hogy a macska éhesen legyen egész nap és nyávogjon, mert éhes.
Tanácsokat tud valaki adni?
Most is hazajöttem a két cica termése: 1 csomag Whiskas alutasakos, 1 db PreVital alutálcás, és 1 Felix Junior.
Ezt egyszerre bezabálták.
Ha ez segítség valamilyen szinten, az én macskáim sem esznek meg semmilyen halas tápot. Még az alutasakost is otthagyják.
Próbálj meg marhást/borjút/vadhúsost venni, nálunk annak van sikere, ... leginkább a marhásnak.
Azt nem tudom, hogy ezek az ízek vannak e juniorban...
Hát ettől még az is olcsóbb, ha főzöl sima vízben 1kg csirkeszárnyat, lábat, combot. Néha mehet máj, belsőleg is, pl szív.
Valóban meg kellene találni azt a szárazat, amit megesznek. Azt kellene enniük mindig, a főzés meg mehetne heti 3x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!