Az mennyire van rendben, hogyha napi 30 gramm tápot fogyasztanak a macskák?
5.4 Kg kiszerelésű Acana száraztáp 3 hónap alatt fogyott el, úgy hogy 2 macskám van.
Sajnos nem tudom figyelni nagyon, hogy mikor melyik
mennyit eszok, eleve keveset vagyok otthon, de nagyjából ugyanannyit esznek... A kisebb egy kisnövésű, 4 kilós, de nem sovány cica, a nagyobb pedig közel 6 kiló, jó hosszú, nem kövér.
Mindkettő nőstény és kb. 3 évesek, ivartalanított benti cicák.
Talán a kisebb az amelyik többet eszik, de az is lehet, hogy csak többször.
(ki van neik téve a táp minden reggel, úgy 75 gramm, de este egy kevés megy a kukába, mert azt már valamiért nem eszik meg)
Szóval, az hogy egy 5.4 kilós táp 3 hónapra elég nekik, az azt jelenti, hogy kb. 30 grammot fogyasztanak naponta. Ez nem nagyon kevés?
Acana naracssárga táp amit kapnak, főleg csirkés.
De kapták már a zöld bárányosat is, azt is ilyen sebességgel fogyasztották.
Volt néhány nap, hogy Whiskast kaptak, amíg vártuk a futárt az Acanával, és abból a 300 grammos kiszerelés 2 nap alatt fogyott el.
Vagyis abból kb. 75 grammot ettek naponta.
A táp hátulján van etetesi útmutató, azt írja egy 5 kilós macska napi adagja 75 gramm.
Az, ha valóban naponta ketten együtt 30 grammot fogyasztanak, nagyon kevés, konkrétan éheznek. Csak ezt eszik, vagy kapnak mást is a nap folyamán?
Fejenként esznek 30-30 grammot, ahogy számoltam.
Az a baj, hogy az Acana honlapján írják, hogy nagyon szubjektív, hogy mennyit kell fogyasztania egy macskának egy nap, az amit Ők írnak csak irányutató.
A másik, hogy ugymond nyílt titok, vagy csak legenda (nem tudom), hogy a tápok csomagolásának hátuljára direkt magasabb napi adagokat írnak, hogy hamarabb fogyjon el a táp és így hamarabb vegyen a gazdi újat...
A Whiskasra egyébként az van írva, hogy 5 kg-os macskának a 65 gramm ideális / nap. Na abból valamivel többet is fogyasztottak...
Az Acana mellé állandó jelleggel nem kapnak mást, csak néha lazacolajat, Orijen vaddisznós jutalomfalatot, de csak 1-2 darabkát (100%-os szárított hús) havi 1-2* nyers pulykaszívet, csirkemájat, daráltmarhahúst, stb.
Hébehóba valami random alutasakosat, vagy konzervet.
Én a saját macskáimat elnézve a nőstényeim eleve kevesebbet esznek. Figyelj,ha nekik ez így jó,akkor mást nem tehetsz.
De remélem a táp mellé kapnak húst (csirke) és magas hústartalmú (pl Animonda carny) konzervet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!