Miért nem értik meg sokan, hogy macskabiztos kerítés nélkül kinti macskát tartani több, mint felelőtlenség?
Pff, azért leállatkínzózni azokat, akik nem engedik ki a macskát, elég erős!
Én elismerem, hogy valószínűleg teljesebb élete lenne a házimacskáimnak (a törzskönyves macskáim konkrétan tojnak a kinti világra), ha kijárhatnának BIZTONSÁGOS kerítés mellett, de sajnos ezt most még nem tudom megoldani. De mi olyan környéken lakunk, hogy itt kb. lehetetlen kint macskát tartani. Tesóm egyszer hagyta őket kint fél órára, szét is kapták az egyiket a szomszédja kutyái. A mi szomszédunk egyszer engedte ki, az övét meg pont a mi kutyánk ölte meg. Még most is a hányinger kerülget ha belegondolok mit élhettek át a szerencsétlenek! :S Amellett, hogy minden udvaron van kutya, még forgalmas főút mellett is lakunk. A múltkor munkába menet pont láttam a haláltusáját egy elütött cicának, aki előző nap még ott játszott a parkban. Előttem halt meg, egész nap ki voltam borulva... Mégis hogy a p. csába engedjem ki így a sajátjaimat? Ezért vagyok állatkínzó, mert nem akarom, hogy a macskáim kínok közt pusztuljanak el?
De feltenném azt a kérdést is, hogy tisztában vagytok-e vele, hogy a törvény előírja, hogy mindenki köteles az állatait a saját portáján belül tartani? Gondoltatok-e valaha arra, hogy más embereket zavar, ha a ti macskátok hozzájuk járnak sz.rni, lehugyozzák a cuccaikat, vagy levadásszák a kertjükben a madarakat vagy a kiscsirkéket? Sokan pontosan ezek miatt utálják a macskákat, és meg tudom érteni őket, mert baromi irritáló!
Attól még, hogy vagytok páran, akik kijárós macskát olatnak/ivartalaníttatnak, a nagy többségre sajnos nem ez a jellemző, és ez tény! Az egész településünkön egyetlen embert tudnék mondani, aki a kijárós macskáit viszonylag normálisan tartja, és éjszakára be is zárja őket. De mindenki más tojik rá, hogy mi van a macskájával!
Az a benti macskatartó pedig, aki az erkélyre/ablakra nem tesz macskahálót/szúnyoghálót, az ugyanúgy f4sz!
@26 "Még él a közhiedelemben az a múlt századi, ostoba falusi felfogásmód, miszerint a macskának kell a szabadság "
Nem csak a macskának, de az embernek is szüksége van rá. Az más dolog, hogy egyes panellakók már nem is érzik, mennyire jót tenne nekik is, ha "kijárósabbak" lennének. Az már egy rettentő beteg, elkorcsosult állapot.
Most pedig ne gyere az autók által elütött cicák eseteivel vagy egyéb más dologgal, mert NEM erre reagáltam, hanem az idézett kijelentésedre.
Ekkora területet járnak be átlagban a macskák (ha nincsenek bezárva), ez kb 10000 m2 vagyis egy hektár. Mekkora egy átlagos lakás? Kb 40-120m2.
Ha így nézzük pont a lakásban tartás az állatkínzás. Kinek van ekkora területe? Akinek nincs az ne is tartson macskát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!