Miért nem értik meg sokan, hogy macskabiztos kerítés nélkül kinti macskát tartani több, mint felelőtlenség?
A macska ragadozó állat, nincs jogod bezárni. :D
Én kifejezetten szeretem, amikor a szomszéd macskái próbálják kihalászni a védett madárfiókákat a fámon lévő fészekből vagy a madáretetőnél próbálják terrorizálni őket. Azért csak próbálják, mert a kutyák hamar észreveszik.
Szeretem, amikor a szomszéd ivaros macskái vinnyognak nyár elején és a fél környék zeng (asszem nem akarom tudni mit csinál a kiscicákkal).
Azt is szeretem, amikor halomra ütik el a kiscicákat (sokszor a felnőtteket is) az utcában.
Amit még nagyon szeretek: az autóútra kiszaladó macska. Amikor a másodperc törtrésze alatt kell eldöntenem, hogy jönnek-e mögöttem hogy tudjak satufékezni vagy jönnek-e a másik sávban, hogy elhúzzam a kormányt. Én még egy állatot sem ütöttem el soha, de sokan nem így vannak vele.
Bár akiknék Micike fogyóeszköz, azok úgyis meghagyják kijárósnak, majd születik új alom (évente 2x) a Rózsi néninél és legalább azt az egyet megmenti a vízbe fojtástól. Hazaviszi, aztán él boldogan és szabadon, ameddig él.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy ha az én 2, egyenként 30 kilós kutyám menne át szarni a szomszédba, akkor mit szólna hozzá az öreglány. Legközelebb kipróbálom.
És igen, nekem is van 2 macskám. Meg egy nagy házam, ahol van kaparófa, bútor, mászóka, játékok. Nem, a macskáim az ablakba sem ülnek fel, annyira nem érdekli őket az udvari lét. Igen, köszönik szépen jól vannak. Nem mérgezik meg őket, nem kapja szét őket egy kutya, nem loccsan szét az agyuk az aszfalton stb-stb.
Oké, hatalmas ászok vagytok, hogy nem tartjátok börtönben a macskát. :D az a macska, amelyik életében nem volt kint, nem is vágyik ki. És a biztonságot nem keverném össze a börtönnel.
Még él a közhiedelemben az a múlt századi, ostoba falusi felfogásmód, miszerint a macskának kell a szabadság és ezt csak úgy tudod megadni neki, ha hagyod szabadon kószálni. Mondom, tényleg érdekelne mit szólnátok ahhoz, ha a szomszéd kutyái átjárnának szarni hozzátok.
Egyébként ez az egér hazahozás is csak addig lesz vicces, amíg valamelyik szomszédnak eszébe nem jut egérmérget kirakni. ;)
Nekem egy 2 éves ivartalanított sziámi macskám van. Ő egy kinti-benti macska. De inkább benti.Amikor 100% benti cica volt,akárhány játékot vettem neki,mind elveszett,vagy szétszedte.És rengeteget játszottam vele,nem tudtam lefárasztani.A macskámat kezdte érdekelni a kinti világ.Jó,akkor kiengedtem,hogy nézze meg.Először nagyon félénk volt.De 1 évre rá,mármint most megszokta.Csináltam neki macska ajtót.Nekem sincs 100% macskabiztos kapum. Jobb látni,hogy a kertbe futkos,meg kergeti a gyíkokat stb.Ja meg most már,nem a házba az alomba végzi a dolgát,hanem kint a kertbe a földbe.Reggel 6-kor nyitom ki a cica ajtót.És délután 3-4-ig kint lehet.Van amikor még tovább is.(Nem állandóan van kint,van amikor ez idő alatt bejön enni vagy inni)Sajnos egy elég forgalmas utcában lakom.És este nem szeretem ha kint van.Mert ebben az utcában kb. mindig este ütik el a szerencsétlen cicákat :(.Szerencsére az én cicám nem az a utcán lakó macska.Hanem inkább van a kertbe.Persze néha átmegy a szomszédba.Van egy kutyám,ő egy rottweiler.És a kutyám fél a macskámtól.Meg a szomszéd kutyái is félnek a cicámtól.Este,pedig a cicám főképp alszik,amikor nem bír kimenni.Persze este ha kimegyek a házból.és kiengedem akkor,csak gyors a kertben elvégzi a dolgait és már megy is be a házba.
Nincs olyan,hogy macskabiztos kerítés.A macska úgy is talál rá valami megoldást,hogy bír elmenni.Kapu alatt átmegy.Átugorja a kaput.Felmászik a fára és onnan neki ugrik a kapunak stb.
Mint mondtam, az egeret becseréli, nem eszi meg.
Biztonság, mi? A szomszédom is full biztonságban tartja a macskáit. A padláson laknak a macskák, csirkedróttal az ablakokon, kétnaponta basz fel nekik kaját azt jónapot.
Lehet ezen vitatkozni hetekig, de nincs értelme.
Kinti-benti macskáim vannak, télen többnyire bent töltik az időt, nyáron már inkább kint.
És éppen azért nem vagyok képes bezárni őket a házba, amiért kizárni sem tudom őket onnan. Én azért tartok macskákat, mert szeretem a társaságukat.
Nekünk tavasztól-őszig a kert az életterünk meghosszabbítása. Kint főzünk, kint eszünk, kint játszunk, fürdünk, olvasunk, fogadjuk a vendégeket. Ezalatt nem bírnánk az állatainkat bent tartani a házban. És ők sem bírnák.
Macskabiztos kerítés? Még villanypásztorral is próbálkoztunk. Kivédték. A cicc felmászik a meggyfán, átugrik a szomszéd garázsának a tetejére, onnan leereszkedik a harmadik szomszéd udvarára, és szabad az út. Leszarja a kerítést.
Ok, tudom, ki kellene vágnom a meggyfát, vagy meggyőznöm a szomszédot, hogy lebontsa a garázst....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!