Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nem értik meg sokan,...

Miért nem értik meg sokan, hogy macskabiztos kerítés nélkül kinti macskát tartani több, mint felelőtlenség?

Figyelt kérdés
2019. jún. 26. 14:38
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:

Sajnos ha képes vagy kienegedni és ezzel kitenni minden bajnak (ráadásul törvényt is sért, de hagyjuk) akkor etetheted arannyal is, nem fog meghatni.

A benti tartáshoz természetesen az is hozzátartozik, hogy minimum nem engedi oda az "okos" gazdi amikor nyitva van az ablak/erkély, eszméletlen, hogy valakinek ezt is mondani kell, mert magától nem jön rá.

Én személy szerint megőrülnék, ha nem tudnám, merre jár, ugyanis ő nekem családtag. A 2-3 éves gyereket sem engeded ki egyedül, hogy hát, kell neki a szabadság. Ugyanis a macskák is ilyen szinten vannak kb...

Mint írtam, ha nem megoldható a kerítés, akkor még mindig ott a kifutó vagy a benti tartás. Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell és nem kifogásokat keresni.

2019. jún. 27. 12:15
 32/51 anonim ***** válasza:
100%

Annak írom, aki azt állítja, hogy a jól tartott macska nem vadászik. Hogy de...

Köze nincs a ragadozó ösztönnek ahhoz, hogy jó kaját kap otthon a cicc. Persze, nem minden macska vadászik, de a többség igen.

Hófehér,kényes, kislány cicám, aki csak a frissen megbontott konzervet volt hajlandó megenni, és ott nyávogott a vizes tálkája előtt, mert csak a frissen eresztett vizet itta meg, megszabadította a szomszédokat az egerektől. Nem is kellett féltenem tőlük.

2019. jún. 27. 12:16
 33/51 anonim ***** válasza:
75%

"Én személy szerint megőrülnék, ha nem tudnám, merre jár, ugyanis ő nekem családtag. A 2-3 éves gyereket sem engeded ki egyedül, hogy hát, kell neki a szabadság. Ugyanis a macskák is ilyen szinten vannak kb..."

Na igen, jó hogy felhoztad ezt a gyerek dolgot. Tudod, szívem szerint a gyerekemet sem engedném ki a házból Mert addig van biztonságban, ameddig nem megy ki a kapun. Addig alszom nyugodtan. De előbb-utóbb mégiscsak ki kell engednem.

Az állati értelem viszont különbözik az emberitől. Nem lehet összehasonlítani, nem is kell. Hogy egy macska egy 2-3 éves gyerek szintjén lenne, határozottan tagadom.

100 méterre tőlünk van egy piac, tele van macskákkal. Ott születtek, ott élnek, szaporodnak, túlélnek hideget, meleget, az árusok etetik őket. Egy 2-3 éves gyerek ilyen körülmények között meddig lenne el?

2019. jún. 27. 12:33
 34/51 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező eddig is lejött hogy rém ostoba vagy, de 2-3 éves gyerek értelmi szintjéhez hasonlítani egy felnőtt macskát, na azzal már több mint ostobának írtad le magad. Minden egyes további kommenteddel gyere jobban lejáratod magad. De mi jól szórakozunk :-)
2019. jún. 27. 12:58
 35/51 A kérdező kommentje:

Ne aggódj, nem én találtam ki.

Sajnálom, hogy felelőtlenéknél nem illik gondolkozni.

2019. jún. 27. 13:27
 36/51 A kérdező kommentje:
Az őskorban élsz a fogyóeszközként tartott macskáddal (kiengeded=kiteszed MINDEN veszélynek) és itt kéne haladni a korral? Istenem, kár, hogy észt nem tudok adni. Vagy szerinted régen is bent tartották az okosabb gazdik a macskákat? :D
2019. jún. 27. 13:30
 37/51 anonim ***** válasza:
92%

27# vagyok.

Nekem ugye kinti-benti cicám van aki inkább benti. És,miért nézed le azokat az embereket akiknek kinti macskájuk van? Attól még,hogy kinti a macska nem egy fogyóeszköz. Egy ivartalanított,jól táplált macskára,nem bírod azt mondani,hogy "fogyóeszköz".Akkor lenne fogyóeszköz a macska ha van gazdája,de nem ad neki tápot,vagy ha nagyon rossz minőségű táppal etetné. Nem lenne ivartalanítva. Ilettve semmi féle gyógyszert nem kapott volna kiskorában.(Mondjuk féregtelenítőt.) Meg még az érveket sorolhatnám

2019. jún. 27. 17:01
 38/51 anonim ***** válasza:
82%
Kijárós cicám van és mégis értem,hogy sokan miért tartják bent a sajátjukat.Azt viszont nem értem,hogy ők miért gondolják azt,hogy a kinti vagy a kinti-benti tartás abból áll,hogy kiültetik a macskát az útra és nem fogalkoznak vele.És hiába írják le sokan,hogy úgyanúgy fogalkoznak a cicával,ivartalanítva,oltva,féreghajtva stb vannak,csak hajtogatják,hogy fogyóeszköz meg buta falusi szokás és persze mennyivel jobb egy benti cicának.Egyáltalán nem jobb.Tény,hogy veszélytelenebb,de nem jobb.És szerintem azt sem kell senkinek elmondani,hogy nem engedjük a macskát abba a helységbe ahol nyitva az ablak,de többen is élhetnek egy háztartásba,az éppen hazaérkező nem biztos,hogy tudja,hol van nyitva ablak és hol van éppen a macska.Nem kellene rögtön hülyének nézni a másikat.
2019. jún. 27. 17:51
 39/51 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező te beteg vagy. Neked van valami pszichés gondod javaslom menj orvoshoz mert te már rendesen túlzásba esel és itt jelentem is a kérdést.
2019. jún. 27. 18:43
 40/51 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező, Te részeg vagy?
2019. jún. 27. 18:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!