Ha azt irja a az allatorvos a honlapjan, hogy macska vizsgalati dij 6000 Ft, es elviszem a 2 hetes cicat beragadt szemmel, akkor elkeri a vizsgalat dijat is?
Es ha 4 macskat viszek oda beragadt szemmel?
Vagy csak siman kamillazzam?
Kettonek kinyilt majd beragadt.
Kettonek ki sem nyilt ossze van ragadva.
A kamillàzàs elavult módszer már. Mindenképpen vidd el dokihoz. Szerintem elkéri a vizsgálati díjat, de nem biztos, hogy külön - macskànként us el fogja.
Ivartalanítani olcsóbb lett volna.
Gyerekkoromban volt ilyen kiscicànk, akinek nem akart kinyílni időben a szeme. Fél szemère vak maradt egész életében. Nem tudom, hogy a mi hibánk volt e, én mai, felnőtt fejjel mindenképp elvinném.
2# a kamilla kiszàrìthatja szemet, allergiát is okozhat.
Egy korszerű, konkrétan a problémára való szemcsepp jobb megoldás, hatékonyabb.
A beragadt szem jellemzöen a macskanátha jele ilyen kicsi cicáknál, szoval állatorvos nélkül megförmednek.
De a te döntésed.
Ha mind a 4-nek be van ragadva a szeme, akkor sanszos, hogy macskanátha, ami nem fog magától gyógyulni, viszont kapnak antibiotikumot és szemcseppet, egy hét alatt rendbe jönnek.
Ha csak az egyiknek lenne beragadva, akkor én is megpróbálnám egy-két napig a kamillát, mert lehet, hogy tényleg csak valamelyik belepiszkált a szemébe, de így necces. Minél később viszed el őket, annál szarabb lesz a helyzet. De nyugi, nem fognak 1-2 nap alatt kipurcanni.
Az anyamacskát meg ivartalanítsd, ha már a kicsik elmúltak 7-8 hetesek, és nincs szükségük már a szopira!
Egészséges kismacskának nem ragad össze a szeme a csipától, a beteg 2hetes kismacska meg vagy kimúlik, vagy csökött marad.
De kamillázd csak nyugodtan, használni nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!