Mindig leég a fehér cicám füle, mit csináljak?
Sajnos azt én sem tudom, mot kéne teenned, viszont valamit érdemes tudni ezzel kapcsolatban:
Ha teljesen fehér a cica, akkor azért a W gén felelős, de ugyanez a gén felelős a fül nagyobb érzékenysége miatt is, leginkább a gyengén hallással és a süketséggel hozható kapcsolatba, de ritkább esetekben más fülproblémákért is lehet felelős lehet a W
Szerintem nem ártana ezt megmutatni egy állatorvosnak.
Kopizom amit találtam erről:
"A fehér szőrű és bőrű macskák fülét nyáron célszerű fényvédővel kenni, mert könnyen leéghet. Csak antiallergén és parabén mentes (kisbabáknak készült) naptej alkalmazható, mert kedvenceink bőre könnyen begyulladhat a kencétől, ráadásul a cicák számára mérgező a parabén. A legjobb egyébként, ha nem a legnagyobb melegben engedjük ki a szabadba a macskát, és a szoba hűvösében is biztosítjuk számára a megfelelő feltételeket. Ilyenkor a puha kanapé helyett szívesen nyújtóznak a parkettán, hűvös járólapon, de sok macska kedveli a száraz fürdőkádat és a mosdókagylót is."
A kevésbé illatost talán nem nyalja le, de a rák sokkal veszélyesebb.
Teljesen mindegy, hogy nem teljesen fehér, ha a füle körül fehér, és csak pihés a szőr, leég és elrákosodik. Épp írtad, hogy márpedig leég.
Nem új keletű dolog a fül naptejezése, Nekem is fehér cicám van immár másfél éve, és nekem is többen javasolták már. Viszont szerencsére az enyém kimondottan nem szeret napon tartózkodni.
Pedig fehér cicáknál javasolt a naptej, fülre és orr-tájékra, ahol a legvékonyabb a bőr. Sajnos nagyon hajlamosak a rákosodásra.
Amit még meg tudsz tenni: telepíts a kifutóba árnyékolót legalább részben (az ablakhoz is érdemes, ha bent is szokott napozni), illetve, akárcsak a gyerekeket, nyáron a legmelegebb órákban (11-14) ne engedd ki őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!