Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha bolhaallergiatol megritkult...

Ha bolhaallergiatol megritkult a macskam farka toveben a szor azt mivel lehet kezelni?

Figyelt kérdés
tobb mint egy eve volt neki bolhaja, akkor meg frontlinet hasznaltunk ami nem bizonyult jonak, valtottunk advantage 4kg+os bolhairora (a macska 6 kilos). egy eve ezt csepegtetem ra 4 hetenkent. a macska sose vakarozik, nem talalunk rajta bolhat ha fesuljuk, nem talalunk a fekhelyen bolha uruleket sem. szerintunk bolha mentes. de a doktorno szerint ez tipikus bolhas allergia. egy eve ez a sebesedes kozepen a farka tovebe volt. mostanara inkabb a farka oldalara vandorolt ez a sebesedes. szerintem nem bolha miatt van. mashol nincs rajta semmi seb. ha valakinek van valami otlete irja meg legyszi. akkor is ha csak bolhas kezelest tudtok ajanlani. akkor megprobalom azt, de szeretnek rajta segiteni. egy eve a doktorno azt mondta h bolhas es kezeljuk bolha cseppel. nyilvan visszavihetnem hozza vagy inkabb masik dokihoz de kivancsi lennek a gyakoris valaszokra elotte. koszi

2019. ápr. 8. 20:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Én megmutatnám mindenképpen másik orvosnak is.

Nem lehet, hogy gomba?

2019. ápr. 8. 20:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha ilyen súlyosan fertőzött volt, nem elég csak a macskát kezelni. Lakást, szőnyeget, fekhelyét stb lefújtátok bolhairtóval?

Ettől függetlenül a foltokat én megmutatnám dokinak.

2019. ápr. 8. 20:15
 3/5 A kérdező kommentje:
sziasztok a lakast is kezeltuk persze. de szerintunk nincs mert a baratnomet is gyakran megcsiptek akkoriban. es neki mar tobb mint egy eve nem volt egy csipese se. meg a cica egyaltalan nem vislekedik bolhasan. szegeny emlekszem elegge kivolt akkoriba. most tok nyugodtan alszik, elvan jol, de a farka tovet sokat mossa. en is arra gondoltam h esetleg valami gomba vagy allergia? atka? am a fule is gyonyoru tisztay nem is ruhes. szerencsere ugy minden okesnak tunik rajta kiveve ezt. kb 0.5*2 centis sebes resz van a farka oldalan sok apro gombostu fejnyi sebteto. de az igazsag az h az egy ev alatt egyszer mar majdnem teljesen elmult szor is kezdett visszanoni. de most megint ritkul es ott van a seb is. :(
2019. ápr. 8. 20:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én állatorvosom atkásodásra ilyenkor egy Septosyl nevű szemkenőcsöt ajanlott a cicám sebére. A makacs seb kb 2 napalatt elmúlt! A kenőcs antibiotikumos,ezért használt. Azt ajánlom,próbald ki te is. Csak kend vékonyan a sebre es elvileg jobb lesz :)
2019. ápr. 14. 14:23
 5/5 A kérdező kommentje:
szia! koszi! egyelore bephantennel kett bekenve de meg nehez eldonteni h mekkora eredmennyel. megprobalok beszerezni egy ilyen kencet amit irtal :)
2019. ápr. 15. 05:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!