A tengerimalacomnak megritkult a bundája. Miért lehet ez?
És melyik részen?
A fülei mögött teljesen normális, ha nincs szőr egy kisebb foltban.
Egyszer én is felfedeztem a nagyobbik malacomon egy kopasz foltot, ami addig nem volt ott. Kb. 1 hónapja. A jobb oldalán volt egy egyforintos méretű szőrmentes terület, amit a többi szőr eltakart, de ha simogattam, akkor nagyon feltűnő volt. Meg is lepődtem, de én se láttam rajta semmilyen tünetet, úgyhogy hagytam. Mára benőtte a szőr azt a részt, és azóta sincs semmi baja. Sajnos azt nem tudtam meg, hogy ez mitől van.
Ha semmi egyéb tünete nincs, akkor én nem aggódnék nagyon, ha van időd, azért elvihetnéd majd orvoshoz, de nem biztos, hogy sokat tud majd mondani ennyi alapján.
Hát ez fura.
C-vitamint adsz neki? Szoktad fürdetni valamivel?
A neten azt írják, az élősködőkön kívül hormonális oka is lehet. Szerintem mindenképp vidd orvoshoz. Azért fél tenyérnyi rész baromi nagynak számít, akkor gyakorlatilag majdnem az egész hátsó fele érintett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!