Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kijárós macskák gazdái, ti...

Kijárós macskák gazdái, ti felszeditek a macskátok után az ürüléket, ha odakint végzi a dolgát, utcán, parkban?

Figyelt kérdés
2019. márc. 5. 07:21
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
83%
Az enyém akkora gödröt ás a kertben amibe én is bele férnék. És szépen el is temeti. 💩🙊🤣
2019. márc. 5. 23:44
 32/39 A kérdező kommentje:
Nem óvodai és nem kerti homokozókról írtam, azoknak van gazdájuk. A közterületeken lévő játszóterek nem ilyenek, de oda is leviszik a gyerekeket.
2019. márc. 5. 23:48
 33/39 A kérdező kommentje:
Sőt, az EU-barát játszótereknél ott vannak a homokozóban a mászókák. Azt hogy teríted le bármivel is?
2019. márc. 5. 23:48
 34/39 A kérdező kommentje:

Mondjuk egy ilyet hogy takarsz le?

[link]

2019. márc. 5. 23:52
 35/39 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk az is hülye aki ilyet csinál. Ezt sehogy. Macskák nélkül is fertőzésveszélyes. Ezért kell a homoknak körbekerített alábetonozott részen lennie. Fertőtleníteni szokták mondjuk fél évente jobb helyeken+ átforgatják és felássák. (A gyerekek is belepisilnek néha,ne higgye senki hogy nem.) Egy ilyen csak odabaxott szanaszét folyó dolgot sehogy nem lehet kordában tartani. Ezek alá gumitégla kéne (általában úgy is van),és a homokozó egy külön,zárt,takarható rész. Nem tudom ez hol van,de "gratulálok" a tervezőnek.
2019. márc. 6. 00:01
 36/39 A kérdező kommentje:
Budapesten ilyenekre cserélték a régi játszótereket. Van, amelyik körbe van kerítve, de a szabadon járó macskákat az ugyebár nem tartja vissza, kutyáknak nem szabad bemenni, arra tábla is van.
2019. márc. 6. 00:05
 37/39 anonim ***** válasza:
42%

A lakótelepeken, ahol ilyen játszóterek vannak, nagyon kevés a felügyelet nélkül kijáró macska a kóbor, gazdtátlan kontroll nélkül szaporodókhoz képest. Mindig van a környéken legalább 1-2 ember, aki tesz ki nekik ételt, így akár 6-8 macska is elvan, míg a lakásokból legfeljebb 2-3 jár ki. Nem a kertben tartottakról, hanem a sűrűn lakott környékeken élő panel macskákról beszélek.

A kóbor cicák után pedig senki nem fogja összeszedni. A homokozóba is azért kerül, mert oda könnyű elásni. Szerintem 10 játszótéri macskaszarra legfeljebb 3-4 gazdi jut, de valószínűleg még kevesebb. Még ha tudnák követni a macskáikat és mindenki lelkiismeretesen felszedné, akkor is maradna bőven, ráadásul nem a jól ellátott, oltott, féreghajtott, egészséges cicák "anyagából".

Ezt nem lehet máshogy elkerülni, a homokozókat kell valahogy megvédeni. Tetővel, ponyvával vagy más megoldással. Létezik olyan kerítés védő, amit a tetejére szerelnek, és a macska nem tud átmászni. Egy városi játszótér építésekor a legkisebb költség lenne, ha a homokozót ilyennel vennék körbe.

2019. márc. 6. 08:54
 38/39 anonim ***** válasza:
45%

Nekem benti macskáim voltak.

Felelős gazda szerintem alapból bent tartja a macskáját, vagy gondoskodik a szökésbiztos kerítésről.

Kijárós macskák tulajdonosai nem ilyenek. Nem csak a fertőzésveszély a gond, hanem a macskákat is érheti baj odakint, útra kiszaladva balesetet okozhatmnak, ráadásul a védett énekesmadarállományt is kiirtják.

Nyilván aki nagy ívből tojik a fent írtakra, az majd pont nem avval fog foglalkozni, hogy még fel is szedje a cicája után a terméket.

2019. márc. 8. 14:30
 39/39 anonim ***** válasza:
Láttál te már macskát? Elkaparja a kakát, nem hagyja ott..
2019. okt. 10. 00:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!