Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kijárós macskák gazdái, ti...

Kijárós macskák gazdái, ti felszeditek a macskátok után az ürüléket, ha odakint végzi a dolgát, utcán, parkban?

Figyelt kérdés
2019. márc. 5. 07:21
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
"Van viszont egy idegen cica, aki a fű közepén időnként ott szokta hagyni a "csomagot"." - Nem mind kaparja el, tessék, itt az ellenpélda. Honnan tudjátok a kijárós macskátokról, hogy elkaparja minden esetben, ha nem látjátok, mit csinál és hol?
2019. márc. 5. 12:59
 22/39 anonim ***** válasza:
67%
jól van kérdező,látjuk hogy provokatív kérdés enélkül is. akkor tiltsák be a kutya és a macskatartást is. vagy hogy gondoltad,hogyha a macskáét nem szedjük akkor a kutyások nyugodtan hagyják ott bárhol és egy szavunk se lehet ha belelépünk mondjuk a járdán merthát a macskások se szedik? A kutyával nem a szar az egyetlen gond. A macskák legalább csendesek és nem zavarnak senkit,nem ugrálnak fel és sároznak taposnak össze, és vonyítják végig a napot magányukban mondjuk egy panelban ahol az emberek pihennének. Ennyi erővel ne szedjék a kutyások se,de kívánom hogy tapossanak bele méterenként.
2019. márc. 5. 13:11
 23/39 A kérdező kommentje:
Nem provokatívnak szántam a kérdést, nem kell betiltani az állattartást, nekem is vannak állataim, de bosszant, hogy sok a felelőtlen állattartó.
2019. márc. 5. 13:39
 24/39 anonim ***** válasza:
66%
5 kijárós macskám van és rajtuk kívül még jár vagy tíz utcabéli a kertünkbe. Extrém ritkán, nagyjából évente egyszer-kétszer találok macskaürüléket. Az enyéim többnyire bent végzik, alomban, vagy az udvaron (látom). Mivel az utcában nagyon sok a macskatartó, minden macska kijárós, ezért nem szoktunk DNS-vizsgálatot végezni, hogy melyik kié. Azok meg, akik nem tartanak macskát, évi pár macskakakiért cserébe szívesen veszik, hogy a macskák összefogdossák az udvarukon az egereket, pockokat (mert van bőven). Nem egerészni tartom a macskáimat, nem is mind vadászik, de amelyik igen, az minden tavasszal kiirtja a rágcsálókat. A szomszédban is.
2019. márc. 5. 13:41
 25/39 A kérdező kommentje:
Lakótelepen is vannak kijárós macskák, nem csak kertes házas övezetben, olyan környéken füves parkok vannak, nem nagyon látok ásásnyomokat, kupacok viszont változatos méretben, színben, állagban előfordulnak, nem gondolom, hogy mind kutyától és hajléktalanoktól származik, a madarak nem ilyen hurkákat termelnek.
2019. márc. 5. 13:49
 26/39 anonim ***** válasza:
66%
Onnet tudom,hogy elassa,hogy meg torott labbal is,amikor alig tudott megallni hatalmas gondot forditott ra,hogy elassa.Volt,hogy rossz helyre sikerut neki,ha lattam,akkor osszeszedtem es kidobtam.Felenk is volt olyan cica aki nem asta el,de ez nagyon ritka.Alapbol a macskak nagyon odafigyelnek erre.Lattam olyat,hogy a cica nem jutott ki idobe a lepcsohazbol es szegenyem az eldobalt szemettel probalta eltakarni a dolgat.
2019. márc. 5. 14:20
 27/39 anonim ***** válasza:
43%

"Honnan tudjátok a kijárós macskátokról, hogy elkaparja minden esetben, ha nem látjátok, mit csinál és hol?"

Én onnan tudom, hogy nem ivaros kandúrok. Ez inkább náluk fordul elő (és náluk sem gyakori), ivartalanított cicáknál nem. Másrészt, ha a saját kertemben gondosan elássa, akkor máshol is.

Paneldzsungelben kevés ember engedi ki a macskáját a lakásból. Amit te láttál, lehet kóbor macska, vagy kistestű kutya "produktuma" is.

A játszótéri homokozó más kérdés, de ott is járhatnak kóbor macskák. Nehéz kivédeni, mivel a cicák nagyon szeretik a homokot. Ha felszerelnének lecsukható tetőt, és azt mindig használnák is a szülők, az megoldás lehetne.

2019. márc. 5. 14:32
 28/39 A kérdező kommentje:
Ahol én lakom lakótelepen, ott vannak olyan gazdik, akik rendszeresen kiengedik a macskáikat a panelből, és biztos, hogy nem mind ivartalanított, itt is volt erre vonatkozó kérdés.
2019. márc. 5. 16:46
 29/39 A kérdező kommentje:
"A játszótéri homokozó más kérdés, de ott is járhatnak kóbor macskák. Nehéz kivédeni, mivel a cicák nagyon szeretik a homokot. Ha felszerelnének lecsukható tetőt, és azt mindig használnák is a szülők, az megoldás lehetne." - És egy nagy közösségi játszótéri homokozóra mégis milyen tetőre gondoltál, amit mondjuk normálisan lehet mozgatni is, és nem nagyobb, mint egy ember?
2019. márc. 5. 21:54
 30/39 anonim ***** válasza:
58%
Mondjuk egy nájlon ponyva amilyen amúgy is szokott rajtuk lenni megázás ellen. Elég nehéz hogy ne vigye el a szél,de félre lehet húzni simán. A macska nem tud keresztülszarni rajta. Mindenki jól jár. Akármelyik ovi udvarára benézel,olyan van rajtuk. Csak az emberek szeretnek rinyálni feleslegesen olyan dolgokon amit már rég kitaláltak. Nekünk is ilyen van a homokozón a kertben (nyilván kisebb méret).
2019. márc. 5. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!