Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek is nevetséges...

Szerintetek is nevetséges nagyzolás ennyit költeni egy sima házicicára?

Figyelt kérdés
Nemsokára szeretnék elhozni egy ismerősnél született keverék, szóval hagyományos házi cicát. Egy webáruházban összegyűjtöttem minden létező macskafelszerelésből a legjobbat, illetve ami nekem a legjobban tetszett. Rendeltem sok hónapra elegendő ételt is, Hill's száraztápot, és Royal Canin nedves tasakosat, egyenlőre kiscicáknak valót, de felnőttként sem szeretném ezeknél rosszabb minőségű tápokkal etetni. Nos, a végösszeg 120 ezer forint lett, a macskabútor teszi ki a nagyrészét az 65 ezer körül volt. Mivel én nem tudom itthon várni a futárt, szüleimhez rendeltem, amit meg is beszéltünk hogy anyu átveszi. A probléma ott kezdődött, mikor meglátta az összeget, képes volt kibontani, szétpakolni a csomagokat, hogy mégis mi ez a sokminden és szörnyűlködve olvasni a számlát. Aztán megkaptam a fejmosást, hogy nekem elment az eszem, így is keveset keresek, ilyen hülyeségre meg elverem? Nagy nehezen elvittem a dolgaimat haza. Majd mikor pár nappal később átmentem hozzájuk, ott volt a macskatartó testvérem is, akinek már anyu elmesélte a "bűntettemet". Tőle is megkaptam, hogy én hülye vagyok, mit képzelek, egy macskának nem kell semmit venni. Mert ő egy forintot sem költött az övére, mindenre otthon található dolgokat fogott be, illetve barkácsolt, játékot se vett, meg semmit, az éppen akciós sparban, tescoban kapható eledelekkel eteti, és szerinte ennyi elég is neki, tökéletesen egészséges és boldog. Szerinte ez nevetséges nagyzolás amit én csinálok, és ilyenekre csak a tenyésztett luxus macskáknak van szüksége amik szerencsétlenek, a házimacskák a jég hátán is megélnek, nem kell nekik semmi extra. Tudom részben igaza van, de elcsábultam a sok jó dolog láttán, pl plafonig érő cicabútor, lapátolás nélküli alomtálca, sok játék stb, de például a jó neki a spáros eledel résszel nem értek egyet akkor sem. Ti mit gondoltok erről az egészről?
2019. febr. 10. 21:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ha a saját pénzedről van szó, arra költöd, amire akarod. Lehet, belőlem is csak a macskab*zi beszél egyébként :D De ha tehetném, én is simán költenék ennyit a cicáinkra. Meg amúgy más a gyerekének veszi meg a legdrágább ruhákat, tanszereket, játékokat, stb., akkor más miért ne tehetné meg ugyanezt a házi kedvencével, főleg, ha úgy szereti, mintha a saját gyereket lenne?

20l

2019. febr. 10. 21:48
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

Csak akkor az, ha direkt mindenből a legdrágábbat veszed, hogy villoghass vele.

A leírtak alapján ez nem áll fenn. A kezdőkiadások amúgyis nagyok minden állatnál (én 80 ezret vagyok képes elkölteni egy hörcsögre. Hörcsög+ jó minőségű felszerelések + 1 évi kaja)

2019. febr. 10. 21:54
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

Alapvetően az 1essel értek egyet. Hozzá kell tenni ha nagyon szűkösen élsz, talán érthető anyud kiakadása, de épp ezértnem kellett volna hozzá kérned a futárt, mert tudhattad, hogy ez lesz.

Átgondoltabban kellett volna rendelned ez tény, illetve tapasztalt macskatartóként tudom, hogy az elején az ember mennyire hajlamos elcsábulni de aztán rájön,hogy az egyszerű papírdoboz és alufólagalacsin verhetetlen!:DD

A kajájukra semmi pénzt nem sajnálok, vagy a jó alomra,de meggondolnám a 65ezres cicabútort például,független attól, hogy megvehetnénk...

Mert töredékéből lehet csinálni otthon és amúgyis kikell tapasztalni meddig szeret mászni a cicád,milyen búvókat kedvel stb. Én biztos nem rendeltem volna azzonnal ilyet,inkább valami kis kuckót pár ezerért aztán majd idővel...

Egyébként is hol van még az oltás, ivartalnítás az se olcsó mulatság...

Igy döntöttél,felnőtt ember vagy én mindkettőtöknek igazat adok részben,de a tesód hisztije az undorító és sajnálom a macskáját...

2019. febr. 10. 22:16
 4/13 anonim ***** válasza:
92%

Nem nagyzolás, de később majd rájössz, hogy kicsit fölösleges. :)

De nem azért, mert sima házicica nem érdemel olyan dolgokat, mint egy tenyészetből származó (az enyém is házimacska, de kérdés nem volt, hogy kifizetném a 650 eurót CT-re, amikor szóba került egy betegség miatt). Én is vettem szuper cicaágyat a cicámnak, de ő inkább a szennyestartón, cipősszekrény tetején, kanapén, mellettem az ágyon alszik, vagyis mindenhol, csak ott nem. Egy madzaggal, kartondobozzal papírzacskóval pedig ugyanolyan örömet okozok neki, mint egy boltban vett játékkal.

Ételen és állatorvoson viszont sosem spórolnék.

2019. febr. 10. 22:18
 5/13 anonim ***** válasza:
92%

Megértem a problémád, én a céghez rendelem az állatos cuccaimat, mert ugye ott vagyok egész nap, ott tudom átvenni és nem szólnak érte. Tápot szoktam általában, középkategóriással etetek négy kutyát meg három cicát, ez egy alkalommal (mondjuk egyszer a kutyának egyszer a macskának rendelek felváltva, hogy ne egyszerre legyen sok pénz, így van időzítve) kb 15ezer forint, és a kollégák meg szörnyülködnek hogy nem vagyok normális, hogy ennyit költök azoknak az állatoknak az etetésére, jó a maradék meg az olcsó háromezer forintos chappi táp.

És tudod mit csinálok? Vagy csak mosolygok rájuk, vagy ha olyantól kapom az oltást, akkor visszaszólok, hogy és te a gyerekednek miért veszed a 25ezer forintos kiscipőt a márkás boltból, miért nem jó a kínai háromezerért? És erre általában nem tudnak már visszaszólni és békén hagynak.

2019. febr. 10. 22:18
 6/13 anonim ***** válasza:
88%

Neked van igazad, minden cicus megérdemli a minőségi felszerelést, eledeleket. :) Tényleg szép nagy összeg (én kb 40 ezerből hoztam ki a cica-kezdőcsomagot, és nem érdekelt, ki mit szól hozzá - mondjuk, ha anyukám látta volna és látná a zooplusos számláimat, valószínűleg ő is dobna egy hátast... de az én pénzem, az én cicám), de ezek induló költségek, nem rendszeres kiadások, és valószínűleg hosszú távú jó befektetésnek bizonyulnak majd.

A prémium tápokból eleve kevesebb is elég, mint a szupermarketes hulladékból (ennél a sima főtt csirkemell sem lenne sokkal drágább, és abban legalább tápérték is lenne), és hosszú távon segítenek megőrizni a cica egészségét (=kevesebbet hagysz az állatorvosnál), egy stabil macskabútor évekig kitart, és ha beválik, akkor a saját bútoraid/berendezésed javítását és/vagy cseréjét spórolod meg. Az alomtálcával/alommal sem érdemes spórolni, ha fontos szempont a könnyű tisztíthatóság és a szagmentes (és széthordott alomszemcse-mentes) lakás. Egyedül a játékokra nem érdemes nagyon nagy összegeket áldozni, mert jó eséllyel a doboz, a cipőfűző és a kupak, no meg a lézer lesz a kedvenc. :) De egy-két filléres tollaspálca, macskamentás egér, csörgős labda általában bejön minden cicának.

Az, hogy mire költöd a saját fizetésed, teljes mértékben a te dolgod. Gondolom, a testvéred, és anyukád lenne legjobban felháborodva, ha elkezdenéd a kiadásaikat elemezgetni... egyébként meg csúnya dolog más csomagjában kutakodni.

A tápokat illetően a Royal Caninnál találsz jobb összetételűt hasonló vagy még alacsonyabb árkategóriában (szárazat és nedveset is), de ha beválik, teljesen jó az is.

Én nagy örömmel olvasom, milyen lelkesen készülsz a cicus fogadására, ha ez megmarad, akkor fantasztikus gazdi leszel. Sok boldog cicás évet nektek :)

2019. febr. 10. 23:47
 7/13 anonim ***** válasza:
87%

Egyetértek az elöttem szólokkal, de ha lehet felnőtt korára a Royalt hanyagold.

Összesbe gabona, kukorica meg ilyenek vannak egy obligát ragadozónak semmi suüksége rá.

Az RC csak a marketing miatt drága amúgy tescos színvonal.

Egyedül a babacica tápjaik és egyéb nagyon speciális betegségre valóak jók, de a többit inkább hagyjuk.

Főleg ezen az áron sokkal jobbak vannak, gondolom zooplusról rendeltél.

Javaslom inkább: Orijen, Acana, Taste of the Wild, Purizon, Applaws, Animonda, Feringa, Josera Nature Cat és ezek konzervei/alutasakosai. De ha a száraz mellé csak husit adszneki az legjobb és gondolj bele egy jó konzerv kilója 1500-2000ft, azon csomó színhúsit kapsz. Prémium táp mellé így tökéletes és még kicsit spórolsz is ha mellé hússal etetsz nem konzervvel.:)

2019. febr. 10. 23:58
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

Ez nem fajtától függ. Egy sima házimacskának is ugyanolyan igényei vannak mint a fajtatisztáknak.

Szerintem inkább dicséretes hogy így szereted a cicát, sokan példát vehetnének rólad. Éppen ezért, legyél kicsit magabiztosabb, és ne a rossz példát akard elhinni amit mások belédtáplálnak.

Jó élete lesz nálad a macseknak, és csak ez számít.

Amúgy ha petissimo.hu-ról rendelsz, azt a gls szállítja ki, náluk pedig ki tudod választani, hogy melyik napon vigyék, esetleg azt is, hogy estefelé, stb. Így tudod akkorra kérni mikor otthon vagy, és nem kell a család beszólogatásait hallgatni fölöslegesen.

Amúgy táp ügyben én is mást javaslok, amiket írtál nagyon drága de mégsem túl jó kaják.

Inkább Brit Care, Happy Cat, Wild Freedom, Sanabelle, stb.

[link]

[link]

[link]

[link]

2019. febr. 11. 00:26
 9/13 anonim ***** válasza:
41%

Ha megteheted, miért ne? Senkinek nincs köze hozzá mire költöd a pénzed.Biztos jó élete lesz a cicádnak.

De én másképp gondolom.Eleve alapból 1 cicát nem tartanék, főleg kiscicakorban kell hogy legyen mellette másik kiscica, akivel bírkóznak, futkároznak, játszanak, összebújnak, egymást mosdatják, stb.

Ezeket te nem tudod neki megadni.Hiába veszel meg neki minden extrát, ha a cica számára legfontosabbat nem biztosítod.A fajtársat.Sokkal jobban elvannak ketten, mintha egész nap rád kéne várnia.

A másik hogy én inkább úgy gondolkodom, hogy ha ennyi pénzem van 1 cicára, akkor inkább azt a pénzt ne csak 1 cica élvezze, és hozok a menhelyről ki mondjuk 3 cicát, kevesebb bútort, fekvőhelyet, stb.veszek, kaját viszont normálisat.Például én inkább lapátolom az almot, meg nem veszek tök drága almot, inkább rádolgozok,és ennek az árán több cicát eltartok.Meg a plafonig érő bútor is felesleges, alig fog rámenni, ellenben az én cicáim a szekrények tetején fekszenek, a mi ágyunkban,ruháim közt a szekrényben, és minden elképzelhető helyen.Ja és megy a rohangálás, birkozás álló nap.

2019. febr. 11. 11:02
 10/13 anonim ***** válasza:
94%

Nagyzolásnak éppen nem az, csak "kicsit" meggondolatlan. Picike cicának felesleges még a plafonig érő macskabútor, egyrészt idő amíg felnő hozzá, másrészt nem ismered a macskát, nem tudod, mit szeret. A miénk pl barlangászmacska, kicsit sem érdeklik a magaslati helyek, a kaparóoszlop is hidegen hagyja, mert vízszintesen, deszkán szeret kaparni. Na most, mire erre rájöttünk, sokat kísérleteztünk vele, sokféle holmit vettünk/kaptunk, szerintem ideggörcsöt is kapnék, ha a 65ezres bútor állna kihasználatlanul.....

A táp ugyanez, amíg nem tudod mit szeret, mit eszik meg, baromi kockázatos és hatalmas pénzkidobás a több havi adagot megvenni. Az RC-ról már írtak előttem, azt nem ismétlem. :)

Nekünk 40ezer körül volt anno a kezdőcsomag, nagyrészt szintén zooplus. És ha teljesen őszinte akarok lenni, az akkor megvett holmik 90%át nem használja. A tucatnyi játék nagy része használatlan, most ajándékoztam el a maradékot, amihez hozzá sem nyúlt. A szuper átalakítható fekhely, amiért én odáig voltam, a sarokban porosodik. Azt sajnáltam elpasszolni, de egyszer feküdt benne, mikor beletuszkoltam...

Macskabútort máshol vettünk akciósan, de az is olyan, hogy maximum akkor haszbálja, ha fel akar ülni az ablakpárkányra és lusta nagyot ugrani, na akkor az a létra. De amúgy a közelébe se megy, mindegy neki játék, macskamenta vagy egyéb...

És ez nem attól függ, hogy fajtamacska vagy sarki koktél, hanem személyiségtől.

2019. febr. 11. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!