Miért hiszik az emberek a sima szürke házicicára azt, hogy orosz kék?
Mert sokan azt hiszik hogy az oroszkèk egy szín nem pedig egy fajta neve.
Sajnos sok ilyen elterjedès van, hisz a nèmetjuhászra is hányan használják a farkaskutya elnevezèst.
Egyrészt sokan azt hiszik, hogy a szín neve orosz kék, és nem a fajtáé. Másrészt Magyarországon alapból rengeteg a házi szaporító, ha Mircinek egy kicsit különlegesebb kinézete van (kék szín, hosszabb szőr, akármi), akkor már "meg kell élnie az anyaság örömét" és "úgyis találok a kicsiknek jó gazdit".
Egyébként vannak kék házimacskák, akiknek tényleg orosz kékes fejük van, az enyém is ilyen (sőt, ő még természetre is hasonló), de természetesen tisztában vagyok vele, hogy a menhelyről nem eredeti orosz kéket "kukáztam", hanem egy jól sikerült másolatot. :D
Az a szürke házicica sem szürke, hanem kék.
Nekem pont kékem van, meg egy teknőctarkám. Bár ivartalanok mindketten.
Szerintem az emberek lusták dolgozni vagy tanulni, így a szaporításból és mások átveréséből akarnak megélni.
A másik oldalon meg csak azt látják, hogy "óccsó fajtatiszta macska" és mivel nekik sincs pénzük 150.000-ret kiadni egy fajtatiszta cicáért, így megveszik 30-ért és azt hiszik jó üzletet csináltak.
utolsó: van szürke, és van kék színű cica. nem ugyanaz a kettő:)
köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!