Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A kijárós macskákat miért...

A kijárós macskákat miért gyűjtik be az állatvédők, mintha gazdátlan kóbormacskák lennének?

Figyelt kérdés
Többször látom helyi és országos állatvédős csoportokban, hogy ez meg az "talált" egy macskát, és bevitte magához, keresve a gazdáját. Ezek mind jó állapotban lévő, nem beteg, sovány macskák. Ma Magyarországon vidéken a legtöbb macska kijárós, és hazamegy. Akkor minek gyűjtik be őket majd hirdetik? A gazda meg várja haza, ha esetleg nincs benne ilyen csoportokban, vagy idős ember. Nem értem egyszerűen. Kutyánál oké, de kijárós macskáknál...?
2019. jan. 30. 12:27
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
30%

27-es válaszoló: ez így valóban jól hangzik. Viszont a kertkapun ugyanígy ki fog menekülni. Nem lehet lefogni, miközben kislisszol a család otthonról.

Másrészt az én cicám rengeteget játszik a szomszéd cicákkal, sok barátja van. Ő biztosan unalmasabb életet élne, ha be lenne zárva.

Én ha cica lennék, inkább lennék szabad - a veszélyek ellenére -, mint folyton csak a 4 fal között.

Szerintem az az igazságos, ahol a cica maga dönti el, hogy épp kint vagy bent akar lenni.

2019. febr. 6. 19:24
 32/33 anonim ***** válasza:
61%

Hát, érdekes, kutyát marhát mégis le lehet fogni, ha a család.. Ha nem, akkor elveszett státuszt kap. És akkor az állatvédők begyűjtik, és visszajuttatják a gazdához.

Igazságosság.

Hát, de azért kérdezzük meg a gyíkokat, madarakat, mókusokat, hogy akarják-e, hogy egy macska megegye őket.

Azt, hogy és a szomszédokat is, hogy kell-e macskaürülék a kertjükbe, azt említeni sem akarom.

2019. febr. 7. 14:59
 33/33 anonim ***** válasza:
61%

Kijárós macskát tartani hatalmas felelőtlenség. Autó ütheti el, kutya kaphatja el, vagy csak simán eltéved és nem talál haza többet. Emellett pedig a védett énekesmadarakat is levadásszák a kijárós macskák.

Úgyhogy én egyetértek avval ha valaki összeszedi őket az utcán és aztán normális gazdát keres nekik.

2019. febr. 7. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!