A kijárós macskákat miért gyűjtik be az állatvédők, mintha gazdátlan kóbormacskák lennének?
27-es válaszoló: ez így valóban jól hangzik. Viszont a kertkapun ugyanígy ki fog menekülni. Nem lehet lefogni, miközben kislisszol a család otthonról.
Másrészt az én cicám rengeteget játszik a szomszéd cicákkal, sok barátja van. Ő biztosan unalmasabb életet élne, ha be lenne zárva.
Én ha cica lennék, inkább lennék szabad - a veszélyek ellenére -, mint folyton csak a 4 fal között.
Szerintem az az igazságos, ahol a cica maga dönti el, hogy épp kint vagy bent akar lenni.
Hát, érdekes, kutyát marhát mégis le lehet fogni, ha a család.. Ha nem, akkor elveszett státuszt kap. És akkor az állatvédők begyűjtik, és visszajuttatják a gazdához.
Igazságosság.
Hát, de azért kérdezzük meg a gyíkokat, madarakat, mókusokat, hogy akarják-e, hogy egy macska megegye őket.
Azt, hogy és a szomszédokat is, hogy kell-e macskaürülék a kertjükbe, azt említeni sem akarom.
Kijárós macskát tartani hatalmas felelőtlenség. Autó ütheti el, kutya kaphatja el, vagy csak simán eltéved és nem talál haza többet. Emellett pedig a védett énekesmadarakat is levadásszák a kijárós macskák.
Úgyhogy én egyetértek avval ha valaki összeszedi őket az utcán és aztán normális gazdát keres nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!