A kijárós macskákat miért gyűjtik be az állatvédők, mintha gazdátlan kóbormacskák lennének?
Nem állatvédők gyűjtik be,hanem hozzá nem értő emberek.Azt hiszik, gazdátlan, sajnálják.Aki ért hozzá, meg tudja állapítani egy cicáról hogy gazdátlan, vagy csak csavarog.
Amúgy ha elolvasod, a legtöbb hirdetett cicát valami miatt vitték be, rossz körülmények közt találták, vagy tartósan nem ment el egy helyről, stb.Kutyánál is hasonló, mert vannak kutyák akik kiszöknek, csavarognak majd hazamennek.De bennük ugye jobbik esetben van chip, rájuk lehet tenni nyakörvet címmel.
A normális állatvédő szervezetek fullon vannak macskákkal. Épp ezért csak olyan macskát visznek el, akiken látszik, hogy betegek, soványak vagy épp életveszélyben vannak.
Nyakörves macskát nekem sem jutna eszembe összeszedni. Viszont hiában van jó húsban egy macska, ha közterületen kóborol (ezt ugye elvileg nem szabad hagyni), akkor kóbormacska. Ezért gondolom összeszedik (bár én nem láttam ilyet a 20 évem alatt amióta ezzel foglalkozom).
Nem szeretném felhozni azt az érvet, hogy a gazdának törvényi kötelessége a területén belül tartani a jószágát, akár egy macska, akár egy víziló.
Úgyhogy nyilván a nyakörves, címcímkés macskát "csak" hazavinném a gazdájának, de a jelölés nélküli utcán tartózkodó macskát mint elveszett kezelném, mert gazdás jószág legálisan nem tartózkodhat az utcán. (sry)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!