Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A kijárós macskákat miért...

A kijárós macskákat miért gyűjtik be az állatvédők, mintha gazdátlan kóbormacskák lennének?

Figyelt kérdés
Többször látom helyi és országos állatvédős csoportokban, hogy ez meg az "talált" egy macskát, és bevitte magához, keresve a gazdáját. Ezek mind jó állapotban lévő, nem beteg, sovány macskák. Ma Magyarországon vidéken a legtöbb macska kijárós, és hazamegy. Akkor minek gyűjtik be őket majd hirdetik? A gazda meg várja haza, ha esetleg nincs benne ilyen csoportokban, vagy idős ember. Nem értem egyszerűen. Kutyánál oké, de kijárós macskáknál...?
2019. jan. 30. 12:27
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
85%

Az hogy sajnos ez a gyakorlat, hogy sokan szélnek eresztik a macskájukat pusztán szeretetből, még nem jelenti azt, hogy nem él a törvény.

Volt egy válaszoló egy eltűnt macskás kérdésnél, aki megoldotta, hogy a cicája, vagyis cicái jól érezzék magukat kerítésen belül, ehhez kültéri kennelt épített nekik, ahol kedvükre tudnak bújni, játszani.

2019. jan. 30. 14:13
 22/33 anonim ***** válasza:
85%
Jolán tartsa a saját birtokán belül a tulajdonát, mert hozzá sem járnak be random emberek telefont tölteni, meg a wc-jét használni...
2019. jan. 30. 14:28
 23/33 anonim ***** válasza:
83%

Jolánnak fel kell fognia, hogy nincs szabad cicaélet. A cicus összeszarja mások kertjét, játszóterek homokozóját, kiszalad az útra, azon kívül, hogy elütik és ott döglik meg az útszélén, okozhat balesetet is, mert valaki félrekapja miatta a kormányt... lehetne még sorolni.

Ha szeretem az állatom nem teszem ki ilyen veszélynek. Adok neki enni, játszok vele, esetleg szerzek neki társaságot, kiviszem hámmal sétálni.

2019. jan. 30. 14:53
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a macskák élettere teljesen beszűkült.Ma már nem mászkálhatnak úgy szabadon városban, mint régen.Rengeteg veszély fenyegeti őket:Elütik, mert rengeteg a kocsi, bemászik kutyás helyre, mert rengeteg a kutya, és a kutya megöli,kedves emberek agyonverik, megmérgezik, mert sajnos sok ilyen ember van, sok szép kert, amibe nem passzol bele egy kis macskakaki,halálos betegséget elkap más macskáktól, egyszerűen csak elvész, és egy ilyen veszély ez is, hogy valakinek megtetszik vagy azt hiszi kóbor, és jó szándéktól vezérelve hazaviszi.

Ezek ellen védekezni lehet.Lehet bent tartani a cicát, pórázon ki lehet azért vinni.Lehet olyan megoldás is, hogy ne tudjon kimenni udvarról.Lindab lemez fordított V alakban kerítésre, vagy a kert egy részét bekeríteni, teteje is legyen.

Az én macskáimnak ezt csináltuk, több macska.Fűtött melléképület előtti udvarrészt körbekerítettük, teteje is erős drót,jó nagy terület,nagy fa is belefoglalva, zsiliprendszerű kapu, kiszökés ellen.

Semmi veszély,biztonság, igaz nem kevésbe került, de kibírható.Mind ivartalanítva.

Sajnos megfizettem az árát mire ide jutottam, elsirattam néhány elütött, kutya által szétszedett, mérgezett cicámat.(Egyik válaszadó rólam írt)

2019. jan. 30. 14:57
 25/33 anonim ***** válasza:
9%
Azért én megnézném, hogy tartasz bezárva egy kertes házban egy macskát, amikor nyáron kb folyton nyitva van az ajtó. Nekünk azt a pár napot is nehéz megoldani, amikor muszáj bezárni. (Pl. Betegség vagy tüzijáték miatt) Ahogy nyitjuk az ajtót, szaladna ki. Aki lakásban él, az nyilván bent tartja.
2019. jan. 30. 21:32
 26/33 anonim ***** válasza:
76%
Tegyük már helyre a fogalmakat! Amelyik állat közterületen kóborol, az kóbormacska vagy kóborkutya. A gazdátlan állat pedig az, akinek értelemszerűen nincs gazdája.
2019. jan. 31. 14:27
 27/33 anonim ***** válasza:
87%

25. válaszoló:

Nyilván megcsinálom úgy a kerítést, hogy a állatom nem menjen ki rajta, akár csirke, akár kutya, akár macska vagy malac, esetleg tehén.

2019. jan. 31. 14:47
 28/33 anonim ***** válasza:
91%

Azt kellene megérteni, hogy a macska az kárt okoz. Megeszi a madárfiókákat, az ivaros kandúr jelöl, nem tesz különbséget a szomszéd faajtaja és pl.a bokor között, a homokozóba wc-zik. Az erdő mellett kiengedett macskák is rengeteg kárt okoznak az élővilágban.

Az autóúton kóborló Micike balesetveszélyes helyzetet teremt, mert ugye normális ember nem üti el, lefékez, kikerüli stb. A szomszédnak joga van ahhoz, hogy ha nem akar a kertben macskát, akkor ne legyen a saját kertjében macska és gazolás közben pl.ne fogja meg a macskacart.

Mondom mindezt macskatartóként. Nekem 2 benti van. Nem azért, mert ilyen gonosz vagyok, hanem azért, hogy ne üssék el, nem mérgezzék meg, lopják el őket vagy ne kapja szét őket egy kutya.

Felelősséggel tartozol érte ha már magadhoz vetted és bizony az együttélés szabályait is figyelembe kell venni. Nálam van a kertben madáritató és etető is, nem szeretném, hogy a szomszéd macskája azokból a cinegékből lakmározzon, akik évek óta a fámon fészkelnek.

De pl.a kutyáimat sem hagyom kóborolni az utcán. Nem tudom ez miért nem evidens egyeseknek.

2019. febr. 1. 13:12
 29/33 anonim ***** válasza:
89%
Ennyi erővel amúgy akkor a kutya is "börtöntöltelék" a kertben, hiszen falkaállat, miért ne kóborolhatna ő is az utcán a többi kutyával együtt? :D
2019. febr. 1. 13:14
 30/33 anonim ***** válasza:
89%
Akit zavar, hogy esetlev befoghatják a macskáját, az majd nem engedi ki :)
2019. febr. 3. 00:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!