Ivaros kandúr a lakásban?
Baromi büdös lesz, szökni akar kifelé párzási időszakban.
Nem érdemes kínlódni vele, meg ő is kínlódik majd, okosabb ivartalanítani.
Miért nem beszélsz a tenyésztővel? Ő nyilván ivaros cicákkal él együtt, lesz tapasztalata a dologban.
Ha mindenki szobacica, szökni nem hiszem, hogy fog, viszont ha dominálni akar a többiekkel, akkor a jelöléssel lehetnek gondok. Ez viszont személyiségfüggő (is).
Összességében nem egy boszorkányság a dolog,
leszámítva a hogy sokkal jobban oda kell figyelni a közérzetére, az önbizalmára, mert ha úgy érzi, hogy fenyegetve van a területe, akkor bizony valószínűleg jelölni fog.
De ez függ a fajtájától, és a személyiségétől is.
Összességében "csak" annyi, hogy jobban oda kell figyelni a nevelésére, viselkedésére.
Annyi a fontos, hogy még a legjámborabb kandúrnak is van egyfajta kandúr temperamentuma, ami az ivartalanítottaknál jellemzően hiányzik. Ez nem rosszaság, ez csak ilyen.
"végső esetben" meg még mindig ott a Suprelorin implantátum lehetősége.
Mármint benne van a szerződésben, hogy te úgy vetted meg a cicát, hogy később a tenyésztő igényt tarthat a szolgálataira? Vagy felesben vagytok "tulajdonosai" a cicának?
Megmondom őszintén, én biztosan nem élnék együtt egy ivaros benti kandúrral. Irdatlan büdös a pisije. Egy barátnőm ivartalanítás ellenes- no comment-az ő kinti kandúrja nagyon cuki, néha meggyomrozom. Szeretem a cicát, de érzik rajta az a tipikus kandúr szag, pedig amúgy gyönyörű, tiszta, pedáns cica. Ezzel szemben ott van az én benti cicám, aki babaillatú és soha nem pisilt még az alom mellé sem, nemhogy máshová.
Nem akarlak ijesztgetni, csak érdemes tudni, hogy az ivaros macskának szaga van. És ahová odaspriccelt, azt nem lehet levakarni, mert olyan erős a szaga.
Én a viselkedése miatt annyira nem aggódnék, ugyanúgy ragaszkodó és kedves lesz szerintem, de a jelölgetés miatti félelmed nem alaptalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!